Σάββατο 8/5/2021

Rapid test στους ναούς της Αρχιεπισκοπής Αθηνών από την Περιφέρεια Αττικής

Δέσμευση της Περιφέρειας να προφυλάξει το προσωπικό των Ιερών Ναών διαθέτοντας τεστ για τον κορωνοϊό

Με τον Αρχιεπίσκοπο συναντήθηκε σήμερα ο Περιφερειάρχης Αττικής Γιώργος Πατούλης για να συνεννοηθούν τόσο για τα προνοιακά έργα της Εκκλησίας, όσο και για την διάθεση rapid test στους ναούς της Αρχιεπισκοπής, ενόψει της Μεγάλης Εβδομάδας.

Η συνάντηση διήρκεσε 45 λεπτά με τον Αρχιεπίσκοπο Ιερώνυμο, ο οποίος εξέφρασε την ικανοποίησή του για τη δέσμευση της Περιφέρειας, τις ημέρες που έρχονται, να προφυλάξει το προσωπικό των Ιερών Ναών διαθέτοντας τεστ για τον κορωνοϊό, ώστε να προφυλαχθούν όσους εργάζονται στους ναούς (ιερείς, επιτρόπους, ιεροψάλτες, νεωκόρους) και να θωρακιστούν με τον τρόπο αυτό και οι πιστοί που θα βρεθούν στις Εκκλησίες.

Ο Περιφερειάρχης Αττικής δήλωσε από την πλευρά του ότι «τα εξειδικευμένα κλιμάκια ιατρών και νοσηλευτών της Περιφέρειας Αττικής και του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών, θα συμβάλλουν στην ιχνηλάτηση και στην καλύτερη προστασία με rapid test του προσωπικού των ενοριών. Δυστυχώς και αυτό το Πάσχα δεν θα μπορέσουμε να το εορτάσουμε όπως είχαμε συνηθίσει. Ωστόσο, σημασία έχει αυτή την περίοδο να λειτουργήσουν οι εκκλησίες μας με ασφάλεια, τόσο για τους πιστούς όσο και για το εκκλησιαστικό προσωπικό».

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ NEWSBREAK

ΣΧΟΛΙΑΣΕ ΤΟ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ