Σάββατο 8/5/2021

Με AstraZeneca ο «fast track» εμβολιασμός των 30 έως 39 ετών από τη Μεγάλη Τρίτη!

Μέχρι σήμερα στη χώρα μας έχουν εμβολιαστεί με το εμβόλιο της AstraZeneca περίπου 440.000 πολίτες

Τη Μεγάλη Τρίτη, 27 Απριλίου, ανοίγει η πλατφόρμα για τον «εθελοντικό» εμβολιασμό του ηλικιακού γκρουπ 30 έως 39 ετών, όπως ανακοίνωσε ο υπουργός Υγείας, Βασίλης Κικίλιας, ο οποίος θα γίνεται αποκλειστικά με το εμβόλιο της AstraZeneca!  

Ειδικότερα, ανάφερε πως αποφασίστηκε να δοθεί η δυνατότητα σε άτομα ηλικίας από 30 έως 39 ετών να εμβολιαστούν, αν το επιθυμούν, νωρίτερα από τον αρχικό προγραμματισμό, καθώς υπάρχουν διαθέσιμα σημαντικά αποθέματα από το εμβόλιο της AstraZeneca. Με την ευκαιρία αναφέρθηκε για μια ακόμη φορά στη μεγάλη σημασία του εμβολιασμού, τονίζοντας πως άτομα μεγάλων ηλικιών, που έχουν εμβολιαστεί, δεν νοσούν βαριά και έκανε εκ νέου έκκληση σε όλους να εμβολιαστούν και ειδικά στις ευπαθείς ομάδες.

Ο υπουργός Υγείας αναφέρθηκε, επίσης, στα μέτρα που αποφάσισε η επιτροπή των ειδικών για την άρση κάποιων περιορισμών, επισημαίνοντας, μεταξύ άλλων, πως, εν όψει της Μεγάλης Εβδομάδας, θα είναι, πλέον, υποχρεωτικό το self test για τους ανθρώπους της εκκλησίας.

Επιταχύνονται οι διαδικασίες εμβολιασμού

Στο γεγονός ότι επιταχύνονται οι διαδικασίες εμβολιασμού κατά της Covid-19, καθώς από την ερχόμενη εβδομάδα ξεκινά μία νέα γραμμή εμβολιασμού για πολίτες άνω των 30 ετών, η πλατφόρμα για τα ραντεβού της οποίας θα ανοίξει 27 Απριλίου, αναφέρθηκε στο ξεκίνημα της τοποθέτησής του ο Γενικός Γραμματέας Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας, Μάριος Θεμιστοκλέους, εξηγώντας πως η συγκεκριμένη ηλικιακή ομάδα θα εμβολιάζεται με το εμβόλιο της AstraZeneca, που υπάρχουν διαθέσιμες δόσεις.

Για άλλη μια φορά, εξάλλου, τόνισε ότι τα εμβόλια είναι ασφαλή και οι κίνδυνοι εξαιρετικά χαμηλοί, λέγοντας χαρακτηριστικά ότι με το εμβόλιο της AstraZeneca έχουν εμβολιαστεί στη χώρα μας 440.000 πολίτες. Είπε ακόμη ότι το Μάιο οι εμβολιασμοί θα ξεκινήσουν στις 4 του μήνα, συμπληρώνοντας πως, με βάση τους υπολογισμούς, το Μάιο αναμένεται να γίνουν έως και 2,5 εκατ. εμβολιασμοί, ενώ τον Ιούνιο, μπορεί να φτάσουμε έως και τα 4 εκατ. εμβολιασμούς.

Με βάση τον προγραμματισμό της Επιτροπής Εμβολιασμών, άνοιξε σήμερα, Τετάρτη 21 Απριλίου, η πλατφόρμα για να μπορούν να κλείνουν ραντεβού οι εκπαιδευτικοί και οι πολίτες της ηλικιακής ομάδας 55 – 59 ετών και, όπως είπε ο κ. Θεμιστοκλέους, έχουν ήδη κλειστεί 138.000 ραντεβού. Τέλος υπενθύμισε πως το Σάββατο 24 Απριλίου θα ανοίξει η πλατφόρμα ώστε να μπορούν να κλείνουν ραντεβού και οι ηλικίες 50 – 54 ετών, τονίζοντας ότι κατόπιν θα ακολουθήσουν οι ομάδες 45 – 49 και 40 – 44 ετών, για τις οποίες θα υπάρξουν ανακοινώσεις σύντομα.

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ NEWSBREAK

ΣΧΟΛΙΑΣΕ ΤΟ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ