Σάββατο 8/5/2021

Μεγάλη Εβδομάδα: Διπλομασκοφόροι στις Εκκλησίες – Τι θα γίνει στο πασχαλινό τραπέζι

Τα μέτρα που εισηγήθηκε η Επιτροπή θα οριστικοποιηθούν την Παρασκευή το απόγευμα στην τακτική ενημέρωση

Ο υπουργός Υγείας Βασίλης Κικίλιας παρουσιάζοντας τις εισηγήσεις των λοιμωξιολόγων για τις εκκλησίες και τη λειτουργία τους τη Μεγάλη Εβδομάδα, αλλά και την Κυριακή του Πάσχα, είπε ότι όλα θα γίνουν με συγκεκριμένα μέτρα και χρονικoύς περιορισμούς.

Η Επιτροπή εισηγήθηκε τα εξής, όπως τα μετέφερε ο κ. Κικίλιας:

  1. Όριο του ένος ατόμου ανά 25 τμ. μέσα στους ναούς και εννοείται τα υγειονομικά μέτρα που ήδη ισχύουν: επαρκής αερισμός των χώρων, τήρηση αποστάσεων και κανόνων υγιεινής, αντισηψία χεριών, υποχρεωτική χρήση διπλής μάσκας (για τις ακολουθίες της Μεγάλης Εβδομάδας και του Πάσχα)
  2. Για τους εξωτερικούς χώρους η τήρηση απόστασης 10 μέτρων ανά άτομο και χρήση διπλής μάσκας (για τις ακολουθίες της Μεγάλης Εβδομάδας και του Πάσχα)
  3. Η περιφορά του Επιταφίου θα γίνει μόνο στον προαύλιο χώρο των ναών (χωρίς να ακολουθούν οι πιστοί) και το προσκύνημα του Επιταφίου θα γίνει μόνο σε εξωτερικό χώρο.
  4. Απαγόρευση κυκλοφορίας στις 22:00 τη Μεγάλη Εβδομάδα και στις 21:00 την Κυριακή του Πάσχα (από τις 3 Μαΐου ο περιορισμός κυκλοφορίας θα ισχύει από τις 23:00)
  5. Υποχρεωτικό τεστ σε ιερείς, νεωκόρους, ιεροψάλτες και στο λοιπό προσωπικό που θα βρίσκεται μέσα στις εκκλησίες.
  6. Για τη Κυριακή του Πάσχα, έως 12 άτομα σε ανοιχτούς χώρους, τηρώντας όλα τα μέτρα. Θα μπορούν να βρεθούν τα μέλη δύο οικογενειών, έως 9 άτομα σε εσωτερικούς χώρους, τα οποία καλό θα ήταν προηγουμένως να έχουν κάνει self test.

Τα μέτρα που εισηγήθηκε η Επιτροπή θα οριστικοποιηθούν την Παρασκευή το απόγευμα στην τακτική ενημέρωση από τον Νίκο Χαρδαλιά.

Διαβάστε ακόμα:

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ NEWSBREAK

ΣΧΟΛΙΑΣΕ ΤΟ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ