Τετάρτη 16/6/2021

Το νερό… νεράκι λένε στην Κέρκυρα – Ξεδιψάνε μόνο μια ώρα την εβδομάδα

Πρόσβαση σε νερό μόνο για 60 λεπτά, κάθε πέντε με επτά ημέρες έχουν πολλές περιοχές στα βορειοανατολικά της Κέρκυρας, σύμφωνα με τις απίστευτες καταγγελίες των κατοίκων της. Η προβληματική παροχή του νερού στην περιοχή Σινιές του νησιού, αποτελεί φαινόμενο που επαναλαμβάνεται κάθε καλοκαιρινή περίοδο, λόγω της παλαιότητας και της έλλειψης συντήρησης των υποδομών υδροδότησης της Κέρκυρας, αλλά φέτος το φαινόμενο είναι πιο έντονο από ποτέ.

Κανείς δεν γνωρίζει πότε θα τρέξει το νερό στις βρύσες των σπιτιών και των τουριστικών καταλυμάτων, τα οποία, για να λειτουργήσουν έχουν εγκαταστήσει δεξαμενές και στηρίζονται αποκλειστικά και μόνο στην προμήθεια νερού από βυτιοφόρα.

Ακόμη, οι υπάλληλοι της Δημοτικής Επιχείρησης Ύδρευσης και Αποχετεύσεων Κέρκυρας ενημερώνουν τους κατοίκους μόνο με προφορικές ανακοινώσεις για την ώρα και την ημέρα ακριβώς που η παροχή του νερού αποκαθίσταται, γεγονός που παραπέμπει σε πρακτικές περασμένων δεκαετιών. Σύμφωνα με τα όσα λένε οι αρμόδιοι της ΔΕΥΑΚ, το πρόβλημα υδροδότησης στις Σινιές της Κέρκυρας οφείλεται σε βλάβη στις αντλίες νερού, η οποία όμως δεν έχει αποκατασταθεί.

Πλέον, μερίδα των κατοίκων αναμένεται να προσφύγουν στη δικαιοσύνη.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ NEWSBREAK

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ