Σάββατο 8/5/2021

«Ο Χριστός δεν θέλει οπαδούς, θέλει πιστούς»: Ο Μητροπολίτης Γαβριήλ δίπλα στο ποίμνιό του και στους νέους (video)

Πνευματικό παιδί του μακαριστού Αρχιεπισκόπου Χριστόδουλου που τον χειροτόνησε το 2002

Ο 45χρονος σήμερα Μητροπολίτης Ν. Ιωνίας και Φιλαδελφείας Γαβριήλ (το κοσμικό του όνομα είναι Γιώργος Παπανικολάου) εξελέγη από την Ιεραρχία παίρνοντας από τις 78 ψήφους τις 73. Γεγονός που αποδεικνύει το πόσο αγαπητός είναι και μέσα στους εκκλησιαστικούς κόλπους.

Δραστήριος και μαχητικός με κοινωνικές ευαισθησίες. Ο πρώην αρχιγραμματέας της Ιεράς Συνόδου γεννήθηκε το 1976 στο Μοσχάτο όπου εξακολουθεί να ζει. Αποφοίτησε από το 2ο Λύκειο Μοσχάτου. Μόλις στα 20 του χειροτονήθηκε διάκονος από τον Μητροπολίτη Διδυμοτείχου Δαμασκηνό. Υπήρξε και εφημέριος στην Αγία Μαρίνα Θησείου, ενώ είναι πνευματικό παιδί του μακαριστού Αρχιεπισκόπου Χριστόδουλου που τον χειροτόνησε το 2002.

Το κοινωνικό του έργο από τη στιγμή που ανέλαβε Μητροπολίτης είναι μεγάλο, καθώς στέκεται πάντα δίπλα στο ποίμνιό του και ενδιαφέρεται κυρίως για τους νέους, με τους οποίους συνομιλεί διαρκώς.

Σε αυτό το πλαίσιο μάλιστα ξεκίνησε και μια σειρά συζητήσεων, τις οποίες μαγνητοσκοπεί και «ανεβάζει» στο διαδίκτυο, δίνοντας απαντήσεις σε θέματα εκκλησιαστικά, αλλά και πίστης, έχοντας ξεκινήσει και ένα κύκλο βίντεο με τον τίτλο «Τι είναι η Εκκλησία». Χαρακτηριστικά δείγματα της σοβαρής δουλειάς που κάνει ο Μητροπολίτης Γαβριήλ είναι τα βίντεο που ακολουθούν:

«Ο Χριστός δεν θέλει οπαδούς, θέλει πιστούς»

«Ο Χριστός δεν θέλει οπαδούς, θέλει πιστούς»Ομιλία Μητροπολίτη Ν. Ιωνίας κ. Γαβριήλ την Κυριακή 18 Απριλίου (Ε΄ Κυριακή των Νηστειών).

Posted by Μητρόπολη Ν. Ιωνίας και Φιλαδελφείας on Sunday, April 18, 2021

«Τι είναι η Εκκλησία;» – Επεισόδια 13, 25, 19

«Τι είναι η Εκκλησία;» – Επεισόδια 13, 25, 19• Γιατί υπάρχουν οι ιερείς στην Εκκλησία;• Γιατί οι ιερείς φοράνε μαύρα ράσα και χρυσά άμφια;• Τι είναι η προσευχή;• Τι είναι νηστεία;Ο Ν. Ιωνίας Γαβριήλ μιλά με τους νέους και απαντά στις ερωτήσεις τους, σε μικρά video clip, Δευτέρα έως Πέμπτη στις 🕘 9 το βράδυ, όλοι εδώ!👇 Playlist με όλα τα επεισόδια:https://bit.ly/38rzwRV#tieinaiekklisia Τι είναι η Εκκλησία

Posted by Μητρόπολη Ν. Ιωνίας και Φιλαδελφείας on Wednesday, April 21, 2021

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ NEWSBREAK

ΣΧΟΛΙΑΣΕ ΤΟ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ