Τρίτη 18/5/2021

«Εμπρός, λαέ…»! Ηλικιωμένη «έσβησε» και άφησε στο ΚΚΕ το σπίτι της στα Τρίκαλα

Στην περιοχή που έχει χαρακτηριστεί «μικρή Μόσχα»

Αφιέρωσε την καθημερινότητά της και τη δράση της στο ΚΚΕ μια ηλικιωμένη γυναίκα και λίγα χρόνια αργότερα, προτού φύγει από τη ζωή, θέλησε να αφήσει στο κόμμα το σπίτι στο οποίο ζούσε, στην Αγία Μονή Τρικάλων, μια περιοχή γνωστή και ως «μικρή Μόσχα» λόγω των υψηλών ποσοστών που κατέγραφε το ΚΚΕ!

Η γυναίκα πέθανε πριν από λίγα χρόνια, έχοντας προηγουμένως πολυετή δράση στους κόλπους του ΚΚΕ, ωστόσο δεν άφησε σε κάποιον συγγενή ή φίλο το σπίτι της στο κέντρο της Αγίας Μονής, το οποίο έκτοτε παρέμενε κλειστό.

Οι γείτονες είχαν παραξενευτεί και θέλησαν να κινήσουν διαδικασίες με σκοπό να βρουν τους κληρονόμους της ή έστω να αναλάβει το οίκημα ο Δήμος Τρικκαίων, προκειμένου να το καθαρίσει και να το αναστηλώσει. Oπως είπαν, ήταν επικίνδυνο στην κατάσταση που βρισκόταν, καθώς είχε μετατραπεί σε εστία μόλυνσης. Eτσι άρχισαν την αναζήτηση, από την οποία προέκυψε ότι η γυναίκα είχε εκδηλώσει την επιθυμία να αφήσει το σπίτι στο κόμμα στο οποίο αφιέρωσε τη ζωή της.

Ο Αγιαμονιώτης δημοτικός σύμβουλος και επιτετραμμένος του Δήμου Τρικκαίων πλέον της εικοσαετίας στη συνοικία Τάκης Παζαΐτης ήρθε σε επαφή με τον επικεφαλής της Λαϊκής Συσπείρωσης Γιώργο Καΐκη, ο οποίος ανέλαβε να εξακριβώσει αν όντως ισχύει η δωρεά, με την προοπτική αξιοποίησης του ακινήτου από το ΚΚΕ.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ NEWSBREAK

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ