«Έσβησε» τη στιγμή που ήταν συνδεδεμένος online με τους φοιτητές του ο προέδρος της Ελληνικής Γεωγραφικής Εταιρίας!

Must Read

Κεραυνός εν αιθρία έπεσε στο Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο με τον ξαφνικό θάνατο του καθηγητή Γεωγραφικής Ανάλυσης και προέδρου της Ελληνικής Γεωγραφικής Εταιρίας Γιώργου Φώτη από ανακοπή την Τρίτη, τη στιγμή που ήταν συνδεδεμένος online με τους φοιτητές του!

Ο 60χρονος καθηγητής, ένας άνθρωπος γεμάτος ενέργεια και ιδέες, «έφυγε» με το παράπονο ότι δεν εισακούστηκαν ποτέ οι προτάσεις που είχε υποβάλει στην επιτροπή των λοιμωξιολόγων, στο υπουργείο Υγείας και το Μαξίμου για τον τρόπο με τον οποίο έπρεπε να χαρτογραφείται η πανδημία, ώστε να αντιμετωπιστεί πιο αποτελεσματικά. Από την αρχή της, μάλιστα, επέμενε ότι δεν μπορούν να την αντιμετωπίσουν μόνοι οι λοιμωξιολόγοι και ότι έπρεπε να μπουν στην επιτροπή και άλλες ειδικότητες. Ομως δεν εισακούστηκε…

Η διαδικτυακή πλατφόρμα με την υπογραφή του

Με την ερευνητική ομάδα GeoCHOROS του Εργαστηρίου Γεωγραφίας και Ανάλυσης Χώρου της Σχολής Αγρονόμων και Τοπογράφων Μηχανικών του ΕΜΠ είχε δημιουργήσει με σύγχρονες τεχνολογίες τη διαδικτυακή πλατφόρμα http://geochoros.survey.ntua.gr/coronavirus/ για την παρακολούθηση, την ανάλυση και τη χαρτογράφηση της γεωγραφικής κατανομής και της διαχρονικής εξέλιξης της πανδημίας του κορωνοϊού (Web-GIS). Το συνδυαστικό online πρόγραμμα επιτρέπει τη διαδικτυακή παρακολούθηση της εξάπλωσής του με συνεχή ενημέρωση, βάσει παραμέτρων που αφορούν χώρες ή τοπικές περιοχές, όπως η πυκνότητα, η έκταση, ο πληθυσμός, ο αριθμός των κρουσμάτων ή οι θάνατοι. Για τη λειτουργία της πλατφόρμας ο καθηγητής είχε ενημερώσει με e-mails τα αρμόδια υπουργεία.

Ο Γιώργος Φώτης θα μείνει για πάντα στη μνήμη όσων τον γνώριζαν ως ένας γελαστός άνθρωπος, που του άρεσε να απολαμβάνει τις βόλτες με την Harley του και να παίζει ντραμς στο συγκρότημα Slow Motion, με το οποίο έδινε συναυλίες.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Διαβάζονται τώρα

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ο Πούτιν γιόρτασε τη νίκη του σε μια κατάμεστη Κόκκινη Πλατεία μιλώντας για μια «Νέα Ρωσία»

Ο εορτασμός της συμπλήρωσης δέκα χρόνων από την προσάρτηση της Κριμαίας από τη Ρωσία, ήταν η καλύτερη αφορμή για...

More Articles Like This