Σάββατο 31/7/2021

Όταν η Ελλάδα, υπερήφανη, τιμούσε την Επέτειο της Γενοκτονίας των Αρμενίων

μέσω της ιστορικής επίσκεψης του τότε ΠτΔΠροκόπη Παυλόπουλου

Τιμούμε σήμερα την 106η Επέτειο της Γενοκτονίας των Αρμενίων, ενός αποτρόπαιου δείγματος της τουρκικής βαρβαρότητας.  Βαρβαρότητας που συνεχίζεται ακόμη και σήμερα.

Και ενώ η Διεθνής Κοινότητα, με κορυφαίο παράδειγμα εκείνο του Προέδρου των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν, τιμά την Επέτειο αυτή, στην Ελλάδα ελέω Σακελλαροπούλου και Μητσοτάκη -έτσι για να τα έχουμε καλά με τους τούρκους και τους τουρκόσπορους του Αζερμπαιτζάν- το «περνάει στα ψιλά».

Κι όμως στο παρελθόν η Ελλάδα πρωτοστατούσε στην απόδοση τιμών για την αποφράδα Επέτειο της Γενοκτονίας των Αρμενίων.  Γιατί, πέραν των άλλων, η  Ελλάδα ήξερε καλά τι σημαίνει η γενίκευση της αναγνώρισης της Γενοκτονίας των Αρμενίων για την αναγνώριση από τη Διεθνή Κοινότητα της Γενοκτονίας των Ελλήνων του Πόντου και των Ελλήνων της Μικράς Ασίας.

Γυρνάμε πίσω λοιπόν, στις 5 Νοεμβρίου 2019, όταν ο Προκόπης Παυλόπουλος επισκεπτόταν επισήμως την Αρμενία.  Ήταν τότε που μέσα σε μια πρωτόγνωρα συγκινητική τελετή στο Μνημείο της Γενοκτονίας των Αρμενίων στο Ερεβάν, έδειχνε πώς η Ελλάδα είναι αποφασισμένη να διακηρύξει παντού τα φρικιαστικά εγκλήματα της τουρκικής βαρβαρότητας.

Δεν χρειάζεται τίποτα άλλο από το σύντομο video που ακολουθεί:

Μάθετε πρώτοι τι συμβαίνει στην Ελλάδα και τον κόσμο στο Google News του newsbreak. Ακολουθήστε το newsbreak σε Instagram, Facebook, Youtube, Viber και Twitter.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ NEWSBREAK

WEB TV

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ