Τα απλήρωτα τέλη κυκλοφορίας θα παραγράφονται κατόπιν έλευσης πενταετίας!

Η σχετική εγκύκλιος της ΑΑΔΕ εναρμονίζεται με την πρόσφατη απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας

Must Read

Προθεσμία πέντε ετών έχουν οι φορολογικές Αρχές προκειμένου να εισπράξουν τα απλήρωτα τέλη κυκλοφορίας, σύμφωνα με εγκύκλιο της ΑΑΔΕ σχετικά με τον χρόνο παραγραφής του δικαιώματος του Δημοσίου για βεβαίωση τελών κυκλοφορίας.

Η εγκύκλιος εναρμονίζεται με την πρόσφατη απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας (Τμήμα Β’). Για τη βεβαίωση τελών κυκλοφορίας (στην περίπτωση μη καταβολής τους ή μειωμένης καταβολής τους), καθώς και των οφειλόμενων προστίμων ισχύει πενταετής προθεσμία παραγραφής, υπολογιζόμενη από τη λήξη του έτους που αυτά οφείλονται.

Για παράδειγμα, τέλη κυκλοφορίας του έτους 2016 και τυχόν οφειλόμενα πρόστιμα μπορούν να βεβαιωθούν έως τις 31/12/2021, ενώ για τα τέλη κυκλοφορίας του έτους 2015 και τυχόν οφειλόμενα πρόστιμα η προθεσμία για βεβαίωση έχει παραγραφεί, καθώς η φορολογική διοίκηση μπορούσε να τα βεβαιώσει έως τις 31/12/2020.

Περαιτέρω, για τη βεβαίωση των τελών κυκλοφορίας και τυχόν οφειλόμενων προστίμων του έτους της παραγραφής επισημαίνεται ότι πρέπει ο φορολογούμενος να λαμβάνει γνώση αυτής άμεσα και προτού παρέλθει το έτος της βεβαίωσής τους. Για τον λόγο αυτό εφιστάται η προσοχή, ώστε η βεβαίωση των τελών και προστίμων κάθε έτους παραγραφής να γίνεται εγκαίρως και το αργότερο έως τις 31 Οκτωβρίου του έτους βεβαίωσης, ώστε να διεκπεραιώνεται ομαλά η διαδικασία.

Τέλος, κατά τη χορήγηση βεβαίωσης περί μη οφειλής τελών κυκλοφορίας, δεν αναζητούνται τέλη κυκλοφορίας πέραν της πενταετίας.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This