Ραγδαίες οι εξελίξεις στην υπόθεση του οίκου ευγηρίας στα Χανιά – Παρέμβαση του Υπουργείου Εργασίας

Η έρευνα φαίνεται να επεκτείνεται και σε ληξιαρχικές πράξεις θανάτου που εκδόθηκαν από το Νοσοκομείο Χανίων

Must Read

Ραγδαίες οι εξελίξεις γύρω από την υπόθεση του ιδιωτικού οίκου ευγηρίας στα Χανιά, με την ερχόμενη εβδομάδα να θεωρείται ιδιαίτερα κρίσιμη για την ενδελεχή έρευνα που πραγματοποιούν οι αστυνομικές και οι δικαστικές αρχές.

Παράλληλα, παρέμβαση στην υπόθεση πραγματοποίησε την Παρασκευή 23 Απριλίου το Υπουργείο Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, με επείγον αίτημα προς την Περιφέρεια Κρήτης για ενημέρωση, αναφορικά με τις συνθήκες λειτουργίας της εν λόγω Μονάδας Φροντίδας Ηλικιωμένων, με αφορμή τα δεκάδες δημοσιεύματα σχετικά με τον ιδιαίτερα αυξημένο αριθμό θανάτων.

Όπως τονίζεται, στόχος του Υπουργείου ήταν και είναι η λήψη κάθε αναγκαίου μέτρου για την προστασία των ηλικιωμένων που διαβιούν σε τέτοιες δομές. «Πρακτικές ή παραλείψεις που θέτουν σε κίνδυνο τη ζωή ατόμων τρίτης ηλικίας, κατά την περίοδο των ανωτέρω ελέγχων, δεν έγιναν ανεκτές και επιβλήθηκαν τα αντίστοιχα διοικητικά πρόστιμα από τις αρμόδιες εθνικές αρχές».

Υπενθυμίζεται πως μέχρι σήμερα και κατόπιν αστυνομικής εντολής έχει διαπιστωθεί ότι έχουν εκδοθεί συνολικά 73 ληξιαρχικές πράξεις θανάτου τροφίμων της συγκεκριμένης ιδιωτικής δομής, με τις 64 να έχουν εκδοθεί το 2020 και τις υπόλοιπες 9 το α’ τρίμηνο 2021, με όλες τους να αναφέρουν ως αιτία θανάτου την καρδιακή ανακοπή και να υπογράφονται από τον ίδιο γιατρό. Η έρευνα φαίνεται να επεκτείνεται και σε ληξιαρχικές πράξεις θανάτου που εκδόθηκαν από το Νοσοκομείο Χανίων, μετά τη μεταφορά ηλικιωμένων από την συγκεκριμένη δομή.

Διαψεύδουν κατηγορηματικά τις καταγγελίες

Από την πλευρά τους, τόσο η ιδιοκτήτρια της μονάδας, όσο και ο πληρεξούσιος δικηγόρος κ. Σφακιωτάκης, διαψεύδουν κατηγορηματικά τις καταγγελίες και κάνουν λόγο για σκευωρία, ενώ σήμερα Κυριακή σε ανακοίνωσή του ο δεύτερος δικηγόρος της Μονάδας κ. Ρουσσόπουλος, ανακοινώνει ότι αύριο, Μεγάλη Δευτέρα, ο ίδιος θα μεταβεί στον Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου και ο κ. Σφακιωτάκης στην Εισαγγελία Εφετών Χανίων, προκειμένου να ζητήσουν να τηρείται η μυστικότητα της προκαταρκτικής διαδικασίας.

Ειδικότερα, στη δήλωσή του ο κ. Ρουσσόπουλος αναφέρει: «Αύριο το πρωί θα μεταβώ στην Εισαγγελία του Αρείου Πάγου και ο συνάδελφος μου κ. Σφακιωτάκης στην Εισαγγελία Εφετών Χανίων, προκειμένου να ζητήσουμε την τήρηση της μυστικότητας της προκαταρκτικής διαδικασίας και του σεβασμού του τεκμηρίου της αθωότητας από τη στιγμή μάλιστα που δεν έχουν καν απαγγελθεί κατηγορίες και να προτείνουμε τουλάχιστον 50 συγγενείς φιλοξενούμενων της μονάδας παλαιότερων και τωρινών για να καταθέσουν τις πραγματικές συνθήκες διαβίωσης των ηλικιωμένων στον οίκο, οι οποίοι μέχρι σήμερα δεν έχουν κληθεί από κανένα. Καθώς και να μην παρασύρεστε από ανεπιβεβαίωτες πληροφορίες όταν στον οίκο ευγηρίας έχουν φιλοξενηθεί αυτά τα χρόνια πάνω από 1.100 άτομα, ενώ οι πέντε καταγγέλλοντες περιφέρονται από κανάλι σε κανάλι λασπολογώντας».

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This