Παρασκευή 30/7/2021

Άγριο χώσιμο Καναδέζας βουλευτή σε Μητσοτάκη: «Αντί για την επέτειο του 1821 μας μίλησε για την Eldorado Gold»! (video)

Την έντονη οργή της ελληνικής καταγωγής και μέλος της ομοσπονδιακής Βουλής του Καναδά, Νίκι Άστον, προκάλεσε η στάση του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη, να μιλήσει σε εκδήλωση για τα 200 χρόνια από την Επανάσταση του 1821 για την επένδυση της Eldorado αντί για τον αγώνα των Ελλήνων!

«Ο Κυριάκος Μητσοτάκης αντί να μιλήσει για την μεγάλη γιορτή, για τον μεγάλο αγώνα της ανεξαρτησίας του ελληνικού έθνους, μας μίλησε για την επένδυση της Eldorado και μας έκανε σαφές πως η ελληνική κυβέρνηση την υποστηρίζει, ξεκάθαρα», δήλωσε η Νίκι Άστον, μιλώντας στην εκδήλωση των Νομαρχιακών επιτροπών του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ Έβρου και Ροδόπης με θέμα τις επενδύσεις του χρυσού στη Θράκη.

Η ίδια αποκάλυψε ότι μετά την εκδήλωση της Βουλής των Κοινοτήτων του Καναδά για τα 200 χρόνια από την Ελληνική Επανάσταση, όπου κύριοι ομιλητές ήταν οι πρωθυπουργοί των δύο χωρών, διαπίστωσε με θλίψη ότι η κυβέρνηση και ο πρωθυπουργός στηρίζουν τις επενδύσεις της καναδικής εταιρίας εξόρυξης χρυσού, η οποία μάλιστα δεν έχει αναλάβει έργα εντός του Καναδά.

«Πρέπει να είμαστε ενάντια σε εταιρίες όπως η Εldorado που κάνουν ό,τι μπορούν για να εκμεταλλεύονται το κράτος και τον λαό για το δικό τους κέρδος» ανέφερε η βουλευτής του καναδικού κοινοβουλίου η οποία κατάγεται από τον Έβρο και κατέληξε λέγοντας ότι «πρέπει να σεβαστούμε τους κατοίκους της Ροδόπης και του Έβρου ενάντια στις εξορύξεις της Eldorado. Εταιρίες όπως η Eldorado συμπεριφέρονται με τρόπο που δε θα ήταν αποδεκτός στον Καναδά».

Μάθετε πρώτοι τι συμβαίνει στην Ελλάδα και τον κόσμο στο Google News του newsbreak. Ακολουθήστε το newsbreak σε Instagram, Facebook, Youtube, Viber και Twitter.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ NEWSBREAK

WEB TV

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ