Τζανάκης: «Υπάρχει πολύ αργή αποκλιμάκωση – Ο κόσμος να έρθει στα συγκαλά του»

Τι αναφέρει για το εμβόλιο της AstraZeneca

Must Read

Για την αργή αλλά όχι σταθερή αποκλιμάκωση, τους εμβολιασμούς και τις εγκύους μίλησε ο  Αναπληρωτής Καθηγητής Πνευμονολογίας της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Κρήτης, Νίκος Τζανάκης.

«Υπάρχει πολύ αργή αποκλιμάκωση της πανδημίας του κορωνοϊού, και μετά τις 20 Μαΐου θα πέσουμε κάτω από τα 3.000 κρούσματα ημερησίως», τόνισε ο κ. Τζανάκης, προσθέτοντας ότι υπάρχει αποκλιμάκωση των εισαγωγών στο ΕΣΥ.

«Μεγάλη Εβδομάδα θα δούμε κρούσματα και με… τριάρια»

«Υπάρχει πολύ αργή αποκλιμάκωση, όχι σταθεροποίηση. Γι’ αυτό υπάρχουν πολλοί λόγοι όπως η βρετανική μετάλλαξη που μεταδίδεται πολύ, ότι δεν προσέχουμε, ότι Μάρτιος και αρχές Απριλίου ήταν η εποχή του ιού, υπάρχει τάσης αποκλιμάκωσης όμως. Είχα πει ότι τη Μεγάλη Εβδομάδα θα δούμε κρούσματα μεταξύ 2.500 και 2.800 θα δούμε και… τριάρια. Θα αρχίσουμε να μην βλέπουμε 3.000 (κρούσματα) μετά τις 20 Μαΐου, θα πέσουμε σαν μέσο κυλιόμενο όρο στα 2.000 με 2.200. Θα πάμε αργά, αλλά το ΕΣΥ σιγά σιγά αποκλιμακώνεται, υπάρχει αρνητικό ισοζύγιο εισιτηρίων εξιτηρίων το τελευταίο δεκαήμερο» είπε μεταξύ άλλων ο Νίκος Τζανάκης.

«Οι νέοι θέλουν να εμβολιαστούν»

Ο κ. Τζανάκης σχολίασε ότι στις ηλικίες 30 με 39 υπάρχει πολύ θετική ανταπόκριση στον εμβολιασμό, καθώς έχουν φρέσκα μυαλά, στιγματίζοντας την «πολιτική καταιγίδα που έχει ξεσπάσει πολλές φορές με ευθύνη πολιτικών και άλλων αναρμόδιων κύκλων με εγκληματικές συνέπειες, καθότι κινδυνεύει να αναπροσαρμοστεί προς τα χειρότερα το εμβολιαστικό πρόγραμμα πολλών χωρών» ανέφερε ο Καθηγητής.

«Ανεμβολίαστοι το συντριπτικό ποσοστό των νοσηλευόμενων» 

«Διασωληνώνοντας κάποιον ηλικιωμένο σχετικά, ο οποίος έκλαιγε μπροστά στην εξέλιξη που είχε η υγεία του, εντοπίσαμε ότι παρότι αρχές Μαρτίου του προσφέρθηκε ο εμβολιασμός αλλά δεν τον έκανε, κούνησε το κεφάλι του, τι να του πεις εκείνη την ώρα, συνειδητοποίησε εκείνη την ώρα ότι όλο αυτό θα μπορούσε να το είχε αποφύγει. Σηκώνεις τα χέρια ψηλά… », επισήμανε με νόημα ο Νίκος Τζανάκης.

Έγκυες και εμβόλιο AstraZeneca

«Δεν υπάρχει θέμα ανησυχίας για το εμβόλιο της AstraZeneca» διαβεβαίωσε ο κ. Τζανάκης. «Δεν μπορούμε να ρίχνουμε στο εμβόλιο ό,τι μας συμβεί από εδώ και στο εξής. Πιθανώς συνδέεται με μια ας το πούμε σοβαρή επιπλοκή της τάξης των 4 ανά εκατ. πολλοί λένε από 1 στις 100.000 μέχρι 4 στο εκατ. Αυτό είναι ένα πολύ καλό προφίλ ασφαλείας. Την ίδια στιγμή αυτοί που αρνούνται και δε θέλουν να το κάνουν για αυτή την πιθανότητα καπνίζουν καταναλώνουν αλκοόλ σε μεγάλες ποσότητες χωρίς κανέναν ενδοιασμό, παράγοντες που θα επιφέρουν κακό στην υγεία τους. Σε πολλά άλλα φάρμακα και πολλές άλλες συνήθειες, όπως το κάπνισμα, έχουμε περισσότερες πιθανότητες για παρενέργειες» υπογράμμισε.

Για τις έγκυες ο κ. Τζανάκης διευκρίνισε ότι δεν υπάρχουν επαρκή στοιχεία. «Προσωπικά πιστεύω ότι δεν θα πάθουν τίποτα. Οι κυρίες που έμειναν έγκυες με το Pfizer και με το Moderna ανέπτυξαν αντισώματα αυτές και τα μωρά τους. Όμως ποτέ δεν κάνουμε κάτι χωρίς κλινικές δοκιμές από πιστοποιημένους οργανισμούς όπως ο ΕΜΑ με κλινικές δοκιμές».

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This