Συνεχίζεται η κράτηση του Φουρθιώτη – Απολογείται το Μεγάλο Σάββατο

Must Read

Προθεσμία για να απολογηθεί το Μεγάλο Σάββατο έλαβε ο Μένιος Φουρθιώτης και οι συγκατηγορούμενοι του προκειμένου να απολογηθούν για την υπόθεση των πυροβολισμών σε βάρος αστυνομικών και του σπιτιού του, αλλά και την καταγγελία του δημοσιογράφου Κώστα Βαξεβάνη για συμβόλαιο θανάτου σε βάρος του.

Ο ανακριτής τους έδωσε τριήμερη προθεσμία προκειμένου να προετοιμάσουν την απολογία τους. Νωρίτερα ο Εισαγγελέας άσκησε εναντίον του παρουσιαστή ποινικές διώξεις για δύο κακουργήματα και επτά πλημμελήματα.

Ο παρουσιαστής διώκεται για τα κακουργήματα:

Ηθική αυτουργία κατά συρροή και κατ’ εξακολούθηση στην διακεκριμένη οπλοκατοχή και οπλοφορία και ηθική αυτουργία στην έκρηξη και οπλοφορία.

Επίσης, διώκεται για τα πλημμελήματα:

Σύσταση συμμορίας, ηθική αυτουργία σε οπλοχρησία, ηθική αυτουργία σε προμήθεια κατοχή εκρηκτικής βόμβας, ηθική αυτουργία σε διακεκριμένη φθορά, απόπειρα εκβίασης, ψευδή καταγγελία και πρόκληση και προσφορά για την τέλεση αδικήματος.

Οι συγκατηγορούμενοι του διώκονται κατά περίσταση για σύσταση συμμορίας, απόπειρα ανθρωποκτονίας κατά συρροή και συνεργεία σε ανθρωποκτονία, διακεκριμένη περίπτωση οπλοκατοχής και οπλοφορία από κοινού, οπλοχρησία κατ’εξακολούθηση, έκρηξη, προμήθεια κατασκευή και κατοχή εκρηκτικής βόμβας, διακεκριμένη περίπτωση φθοράς, παράνομη οπλοκατοχή, παράβαση του νόμου περί ναρκωτικών.

Ο συνήγορος υπεράσπισης των δύο από τους τρεις συγκατηγορούμενους του, δήλωσε πως οι πελάτες του αρνούνται τις σε βάρος τους κατηγορίες, υποστηρίζοντας πως μπορούν να αποδείξουν πως δεν ήταν οι δράστες των πυροβολισμών σε βάρος των αστυνομικών και στη «στημένη» επίθεση σπίτι του Φουρθιώτη.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This