Παρασκευή 30/7/2021

Ιερό αντάρτικο από τα χριστιανικά σωματεία για την απόφαση να τελεστεί η Ανάσταση στις 9 το βράδυ

Την πλήρη αντίθεσή τους με την απόφαση της Ιεράς Συνόδου να τελεστεί η Ανάσταση στις 9 το βράδυ και όχι τα μεσάνυχτα του Μεγάλου Σαββάτου εκφράζουν σε κοινή δήλωσή τους δέκα ορθόδοξα χριστιανικά σωματεία, τα οποία δεν κρύβουν την ανησυχία τους για περαιτέρω χαλάρωση των κόκκινων γραμμών όσον αφορά τις ιερές παραδόσεις αιώνων.

Στη μακροσκελή ανακοίνωσή τους κάνουν λόγο για αδικαιολόγητους νεωτερισμούς, μισές αλήθειες και αναληθή επιχειρήματα, ενώ, θέλοντας να τονίσουν τον παραλογισμό που χαρακτηρίζει τη συγκεκριμένη απόφαση, σχολιάζουν σκωπτικά ότι ο κορωνοϊός αναπαύεται στις 9 το βράδυ και τρεις ώρες αργότερα κυκλοφορεί… ελεύθερος!

«Τα Ορθόδοξα Χριστιανικά Σωματεία Αθηνών θεωρούν αυτονόητο καθήκον τους να μεταφέρουν την έμπονη κραυγή του ορθόδοξου χριστιανικού ελληνικού λαού, όπως την αφουγκράζονται να ακούγεται απ’ τη μία έως την άλλη άκρη της χώρας, σχετικά με την πρόσφατη αλλαγή της ώρας της τέλεσης της Ανάστασης του Κυρίου. Αφήστε μας, επιτέλους, ήσυχους να θρηνήσουμε με τον τρόπο που γνωρίζουμε τα Πάθη του Κυρίου και τα πάθη μας» αναφέρουν χαρακτηριστικά και προσθέτουν ότι ο λαός εμπαίζεται, χλευάζεται και ραπίζεται όταν τον πληροφορούν ότι πουθενά αλλού δεν εντοπίζεται υπερμετάδοση του κορωνοϊού παρά μόνο στις εκκλησίες και ιδιαίτερα στις μεγάλες γιορτές της χριστιανοσύνης.

Στη συνέχεια στηλιτεύουν το γεγονός ότι αλλάζει ο τρόπος εορτασμού της Ανάστασης, αλλά και όλο το τυπικό της Εκκλησίας όπως το γνωρίζουμε επί πολλούς αιώνες, μόνο και μόνο για να μη διορθωθεί μια Κοινή Υπουργική Απόφαση.

«Σε μισές αλήθειες»

«Αντιλαμβάνεται, βέβαια, ο πιστός λαός του Θεού, όταν ακούει για υπακοή, τις δυσκολίες της συγκυρίας, αλλά, παράλληλα, αναρωτιέται: Σε τι ζητείται υπακοή; Υπακοή στην ιερά παράδοση, στους αγίους, στο ορθόδοξο πνεύμα της Εκκλησίας ή στον Καίσαρα και σε αδικαιολόγητους νεωτερισμούς, σε μισές αλήθειες, σε αναληθή επιχειρήματα και σε λογικές του παραλόγου; Με βάση όλα τα παραπάνω, ο λαός μας απορεί, “ἐξίσταται και ἵσταται, κραυγάζων”: Γιατί, άραγε, δεν παραδειγματιζόμαστε για τα θέματα αυτά από τον τρόπο που ενεργούν άλλες ομόδοξες χώρες;»

Τέλος, εκ μέρους του ορθόδοξου χριστιανικού ελληνικού λαού ζητούν την ελευθερία να πανηγυρίσουν πατροπαράδοτα, ορθόδοξα, χριστιανικά και εκκλησιαστικά την Ανάσταση του Κυρίου και να ζήσουν μέσα στη λαμπρή χαρά της λαμπρής εορτής, διότι, όπως επισημαίνουν χαρακτηριστικά, «ανθρωπίνως, και η υπομονή και η υπακοή έχουν και τα όριά τους». «Μη μας στερείτε άλλο πλέον την ευκαιρία να βιώσουμε τη χαρμολύπη των Θείων Παθών του Σταυρού και τη Μεγάλη Χαρά της Αγίας Αναστάσεως του Κυρίου μας, όπως ορίζουν “οἱ τὰ πάντα καλῶς διαταξάμενοι θεῖοι πατέρες” μας» καταλήγει η ανακοίνωση.

Μάθετε πρώτοι τι συμβαίνει στην Ελλάδα και τον κόσμο στο Google News του newsbreak. Ακολουθήστε το newsbreak σε Instagram, Facebook, Youtube, Viber και Twitter.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ NEWSBREAK

WEB TV

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ