Τρίτη 27/7/2021

Κικίλιας: «Θα ανακοινωθεί μπόνους για τους υγειονομικούς» – Σχεδόν 115.000 τα ραντεβού εμβολιασμού των 30-44

Σε εξέλιξη οι τεχνικές διευθετήσεις για το πρόγραμμα «εμβολιασμός στο σπίτι» για όσους δεν μπορούν να μετακινηθούν

Ο Υπουργός Υγείας Βασίλης Κικίλιας ανακοίνωσε ότι αναμένεται δια στόματος Κυριάκου Μητσοτάκη η παροχή μπόνους για τους υγειονομικούς, αλλά δεν διευκρίνισε το πότε θα γίνει αυτό.

Μιλώντας σε ραδιοφωνικό σταθμό αρκέστηκε να σχολιάσει ότι η ανακοίνωση θα γίνει «στο χρόνο που πρέπει».

Ερωτώμενος για τη συνέντευξη του Αλέξη Τσίπρα, δεν θέλησε να ανεβάσει τους τόνους και επεσήμανε αρχικά ότι «δεν υπάρχουν πολίτες δεύτερης κατηγορίας ούτε γίνονται στη χώρα μας εμβόλια δεύτερης κατηγορίας», χαρακτηρίζοντας «ατυχή» τη δήλωση του αρχηγού του ΣΥΡΙΖΑ περί «ξεστοκαρίσματος» για το εμβόλιο της AstraZeneca και πρόσθεσε: «Περίμενα διορθωτική δήλωσή του».

Σε ότι αφορά τον εμβολιασμό των ηλικιών 30-39 και 40-44, ο Υπουργός Υγείας τόνισε αρχικά ότι μέχρι τις 30 Ιουνίου θα μπορεί να εμβολιαστεί όποιος ενήλικος το επιθυμεί, ενώ για τον αριθμό των ραντεβού που έχουν ήδη κλειστεί, είπε: «Ήδη έχουν κλείσει ραντεβού για εμβολιασμό σχεδόν 115.000 (114.873) πολίτες ηλικίας 30-39 και 22.000 (21.706) πολίτες ηλικίας 40-44, ενώ πάνω από 10.000 (10.252) πολίτες 30-39 έχουν κάνει την πρώτη δόση του εμβολίου τους».

Τέλος, για όσους μεγαλύτερης ηλικίας και με προβλήματα που δεν μπορούν να μετακινηθούν, είναι σε εξέλιξη οι τεχνικές διευθετήσεις για το πρόγραμμα «εμβολιασμός στο σπίτι». Η επιχείρηση θα είναι «οριζόντια σε όλη τη χώρα» είπε ο κ. Κικίλιας και πρόσθεσε ότι μάλλον θα χορηγείται το μονοδοσικό εμβόλιο της Johnson & Johnson, το οποίο είναι εύκολο και στη μεταφορά και στη συντήρηση.

Μάθετε πρώτοι τι συμβαίνει στην Ελλάδα και τον κόσμο στο Google News του newsbreak. Ακολουθήστε το newsbreak σε Instagram, Facebook, Youtube, Viber και Twitter.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ NEWSBREAK

WEB TV

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ