Τρίτη 11/5/2021

Άνοιγμα σχολείων: Όσα πρέπει να γνωρίζουν μαθητές και καθηγητές για τα self test

Τι θα γίνει με προαγωγικές και πανελλαδικές εξετάσεις

Μία εβδομάδα έμεινε για να επιστρέψουν όλοι οι μαθητές στις σχολικές τους αίθουσες, μετά από μήνες τηλεκπαίδευσης. Όπως έχει ανακοινώσει και επίσημα το υπουργείο Παιδείας, την ερχόμενη Δευτέρα, 10/5 ανοίγουν όλες οι βαθμίδες εκπαίδευσης της χώρας.

Υποχρεωτικά τα self test

Τα σχολεία ανοίγουν. Αλλά ανοίγουν μόνο για τους μαθητές που θα κάνουν δύο φορές την εβδομάδα και με τη βοήθεια των γονιών τους, αυτοδιαγνωστικό έλεγχο. Όποιος μαθητής ή καθηγητής δεν παρουσιάσει το χαρτί που θα αποδεικνύει ότι είναι αρνητικός στον ιό, τότε δεν θα μπορεί να εισέλθει στις σχολικές μονάδες.

Παράταση σχολικού έτους λόγω COVID19

Λόγω των ειδικών συνθηκών της πανδημίας, και επειδή τα σχολεία έμειναν κλειστά το φετινό ακαδημαϊκό έτος για πολλούς μήνες, η υπουργός Παιδείας, Νίκη Κεραμέως αποφάσισε να υπάρξει παράταση του σχολικού έτους κατά δυο εβδομάδες. Μάλιστα, δεν έχει αποκλειστεί ακόμη το ενδεχόμενο να ανοίξουν και νωρίτερα τον Σεπτέμβρη.

Δεν θα γίνουν φέτος προαγωγικές και οι απολυτήριες εξετάσεις

Άνοιγμα σχολείων Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης: 10 Μαΐου

Πανελλαδικές εξετάσεις 2021:

  • Στις 14 Ιουνίου ξεκινούν οι πανελλαδικές εξετάσεις για τα Γενικά Λύκεια
  • Στις 15 Ιουνίου για τα Επαγγελματικά Λύκεια

Παράταση διδακτικού έτους:

  • Έως την Παρασκευή 25 Ιουνίου για τα Νηπιαγωγεία και τα Δημοτικά
  • Έως την Παρασκευή 11 Ιουνίου για τα Γυμνάσια και Λύκεια

Self test και στα Δημοτικά

Με μάσκα και δύο self-test την εβδομάδα, τα οποία θα πραγματοποιούνται την Κυριακή και Τετάρτη θα επιτρέπεται η είσοδος των μαθητών Δημοτικών, Γυμνασίων και Λυκείων στα σχολεία.

Η διάθεση των self-tests θα ξεκινήσει ξανά την Πέμπτη του Πάσχα, 6/5. Θα εξακολουθήσουν μάλιστα να διατίθενται δωρεάν, και οι μαθητές όλων των βαθμίδων θα πρέπει να επιδεικνύουν τα αρνητικά τεστ κάθε Δευτέρα και Πέμπτη, για να μπορέσουν να παρακολουθήσουν τα μαθήματα.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ NEWSBREAK

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ