Τρίτη 11/5/2021

Με χειρόφρενο στα ΜΜΜ σήμερα και την Πέμπτη ο εορτασμός της Πρωτομαγιάς

Ταλαιπωρία δύο δόσεων για τους επιβάτες

Ετεροχρονισμένα και σε δύο δόσεις θα εορταστεί φέτος η Εργατική Πρωτομαγιά, καθώς συνέπεσε με το Μεγάλο Σάββατο και ενώ το συνδικαλιστικό κίνημα έχει επί της ουσίας διασπαστεί, λίγες μόνο ημέρες προτού φέρει η κυβέρνηση το εργασιακό νομοσχέδιο. Έτσι, για σήμερα έχει προκηρύξει 24ωρη απεργία η ΓΣΕΕ, όμως ξεχωριστή απεργία για την Πέμπτη έχουν προκηρύξει το Εργατικό Κέντρο Αθήνας και η ΑΔΕΔΥ, με τη συμμετοχή του ΠΑΜΕ και των δυνάμεων που πρόσκεινται στον ΣΥΡΙΖΑ.

Διήμερη θα είναι και η ταλαιπωρία των επιβατών. Συγκεκριμένα σήμερα, Τρίτη 4 Μαΐου, τα λεωφορεία θα κινηθούν από τις 9 το πρωί έως τις 9 το βράδυ, αφού σύμφωνα με την ανακοίνωση του Συνδικάτου Εργαζομένων ΟΑΣΑ έχουν προκηρυχθεί στάσεις εργασίας από την έναρξη της κυκλοφορίας έως τις 09.00 και από τις 21.00 έως τη λήξη της βάρδιας. Η αποκατάσταση της κυκλοφορίας αναμένεται έως τις 10.00 και τα τελευταία δρομολόγια αναμένονται από τις 20.00.

Το μετρό (γραμμές 2 και 3) θα κινηθεί από τις 9 το πρωί έως τις 9 το βράδυ. Το Σωματείο Εργαζομένων Λειτουργίας Μετρό Αθηνών έχει προκηρύξει στάσεις εργασίας από τις έναρξη της κυκλοφορίας ως τις 9 π.μ. και από τις 21.00 έως τη λήξη της κυκλοφορίας. Δεν θα εκτελούνται δρομολόγια στο τμήμα Δουκίσσης Πλακεντίας – Αεροδρόμιο.

Στάση εργασίας

Το τραμ θα λειτουργεί από την έναρξη της βάρδιας έως τις 12.00 και από τις 16.00 έως τη λήξη. Το Σωματείο Ηλεκτροδηγών Τραμ Αττικής έχει προκηρύξει στάση εργασίας μεταξύ 12.00 και 16.00, με αποτέλεσμα οι συρμοί να μείνουν ακινητοποιημένοι αυτό το διάστημα.

Ακινητοποιημένα θα είναι τα τρένα σε όλο το σιδηροδρομικό δίκτυο της χώρας και ο προαστιακός σιδηρόδρομος. Η Πανελλήνια Ομοσπονδία Σιδηροδρομικών αποφάσισε 24ωρη απεργία. Εξαιτίας της απεργίας θαγίνει σήμερα αναστολή των νυχτερινών δρομολογίων στη γραμμή της Χαλκίδας και αναστολή του δρομολογίου 3632 της γραμμής Θεσσαλονίκης – Σερρών.

Επιπλέον, δεν θα πραγματοποιούνται δρομολόγια λεωφορείων που εκτελούν εσωτερικές διαδρομές εντός του σιδηροδρομικού δικτύου της ΤΡΑΙΝΟΣΕ ΑΕ. Αντιθέτως, κανονικά θα πραγματοποιούν δρομολόγια τα τρόλεϊ και ο ηλεκτρικός (γραμμή 1 μετρό).

Την Πέμπτη 6 Μαΐου ακινητοποιημένα θα είναι όλη την ημέρα το μετρό, γραμμές 1 (ΗΣΑΠ) και γραμμή 2 και 3, τα τρόλεϊ και το τραμ λόγω της 24ωρης απεργίας που έχουν αποφασίσει τα αντίστοιχα σωματεία εργαζομένων, ενώ κανονικά θα κινηθούν τα λεωφορεία.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ NEWSBREAK

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ