Πέμπτη 24/6/2021

Άρχισαν οι δοκιμές του ισραηλινού φαρμάκου σε ασθενείς με ήπια συμπτώματα σε Σωτηρία, Αττικόν

Το φάρμακο μπορεί να χορηγείται σε ασθενείς από 18 έως 80 ετών

Ξεκίνησαν χθες οι κλινικές δοκιμές του ισραηλινού, εισπνεόμενου φαρμάκου για την καταπολέμηση του κορωνοϊού, στα νοσοκομεία Σωτηρία και Αττικόν.

Συνολικά 90 ασθενείς με ήπια ή μέτρια συμπτώματα του Covid-19, χωρίς αναπνευστική ανεπάρκεια, αλλά με ακτινολογικά ευρήματα, θα δοκιμάσουν δύο διαφορετικές δόσεις του συγκεκριμένου φαρμάκου.

H διευθύντρια της 7ης Πνευμονολογικής Κλινικής στο Nοσοκομείο Σωτηρία Μίνα Γκάγκα εξήγησε ότι το φάρμακο μπορεί να χορηγείται σε ασθενείς από 18 έως 80 ετών. Ωστόσο, καθώς βρίσκεται ακόμα σε κλινική μελέτη, δεν θα μπορούσε να χορηγηθεί ευρέως σε όλους.

«Είμαστε πολύ ευχαριστημένοι κάθε φορά που υπάρχει ένα νέο φάρμακο. Οι μελέτες στο Ισραήλ έδειξαν ότι οι ασθενείς πήγαν πολύ καλά. Όμως δεν πρέπει να ενθουσιαζόμαστε. Υπάρχει μακρά πορεία δοκιμών σε διαφορετικούς πληθυσμούς. Πρέπει να δοκιμαστεί πόσο ασφαλές και αποδοτικό είναι. Είναι πολύ σημαντικό που έχουμε ένα φάρμακο έναντι της φλεγμονής» τόνισε η κυρία Γκάγκα σε τηλεοπτική εκπομπή.

Το τεχνολογικά προηγμένο φάρμακο θα χορηγείται μία φορά την ημέρα για πέντε ημέρες και οι ασθενείς θα παρακολουθούνται και μετά το εξιτήριό τους.

Μάθετε πρώτοι τι συμβαίνει στην Ελλάδα και τον κόσμο στο Google News του newsbreak. Ακολουθήστε το newsbreak σε Instagram, Facebook, Viber και Twitter.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ NEWSBREAK

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ