Δευτέρα 14/6/2021

Προμήθεια νέων self tests για υπαλλήλους του Δημοσίου από την ερχόμενη Πέμπτη

Οι νέοι αυτοδιαγνωστικοί έλεγχοι αφορούν στις εβδομάδες 10 - 16 και 17 - 23 Μαΐου

Δωρεάν θα μπορούν να προμηθεύονται από την Πέμπτη 13 έως την ερχόμενη Τετάρτη, 19 Μαΐου, τα self tests τους για τις δύο επόμενες εβδομάδες οι υπάλληλοι του Δημοσίου.

Κατ’ αυτόν τον τρόπο θα προχωρήσουν στους αυτοδιαγνωστικούς ελέγχους που αφορούν στις εβδομάδες 10 – 16 Μαΐου και 17 – 23 Μαΐου, ενώ το αποτέλεσμά τους θα μπορεί να υποβληθεί στην ηλεκτρονική πλατφόρμα (self-testing.gov.gr) μέχρι τις 23 Μαΐου. Υπενθυμίζεται ότι το υποχρεωτικό μέτρο του διαγνωστικού ελέγχου νόσησης από τον κορωνοϊό, αφορά σε υπαλλήλους του Δημοσίου που παρέχουν τις υπηρεσίες τους με φυσική παρουσία στον τόπο εργασίας τους.

Η προμήθεια των αυτοδιαγνωστικών ελέγχων (ένας για κάθε εβδομάδα) πραγματοποιείται δωρεάν από τα φαρμακεία με την επίδειξη του ΑΜΚΑ και της αστυνομικής ταυτότητας ή οποιουδήποτε άλλου εγγράφου ταυτοποίησης. Εναλλακτικά, οι εργαζόμενοι έχουν τη δυνατότητα να επιλέξουν τη διεξαγωγή διαγνωστικού ελέγχου (rapid test ή PCR test) από επαγγελματία υγείας είτε δωρεάν σε δημόσια δομή, στην οποία παρέχεται η σχετική δυνατότητα, είτε με δική τους επιβάρυνσή σε ιδιωτική δομή.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ NEWSBREAK

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ