Δευτέρα 14/6/2021

AstraZeneca: Τι πρέπει να ξέρουν όσοι έχουν κάνει την πρώτη δόση

Η ΕΕ δεν ανανεώνει την παραγγελία για μετά τον Ιούνιο

Διακόπτει η Ευρωπαϊκή Επιτροπή τη συνεργασία της με τη φαρμακευτική εταιρεία που παράγει τα εμβόλια AstraZeneca, και η ανησυχία των πολιτών που έχουν ήδη πραγματοποιήσει την πρώτη δόση είναι μεγάλη.

Μπρετόν: «Δεν ανανεώσαμε την παραγγελία για μετά τον Ιούνιο – Θα δούμε τι θα γίνει στη συνέχεια»

Όπως δήλωσε ο Ευρωπαίος επίτροπος Εσωτερικής Αγοράς, Τιερί Μπρετόν, η Ευρωπαϊκή Επιτροπή δεν ανανέωσε την παραγγελία της για τα εμβόλια της AstraZeneca κατά της COVID-19 για μετά τον Ιούνιο.

Τέλος από την Ε.Ε.

Με την ανακοίνωση της συγκεκριμένης απόφασης, τα ερωτήματα πληθαίνουν καθημερινά για τα συγκεκριμένα εμβόλια. Γιατί πάρθηκε αυτή η απόφαση; Τι θα γίνει με τη δεύτερη δόση στην Ελλάδα; Θα ακυρωθούν τα προγραμματισμένα ραντεβού για τη δεύτερη δόση;

  • Όπως αναφέρουν οι πληροφορίες, δεν υπάρχει κανένας λόγος ανησυχίας διότι για τον κάθε ένα που εμβολιάζεται με την πρώτη δόση, υπάρχει εξασφαλισμένη και η δεύτερη
  • Ωστόσο, ακόμα και αν το δεύτερο ραντεβού ενός πολίτη είναι στα μέσα Ιουλίου, θα υπάρχει διαθέσιμο εμβόλιο για να εξυπηρετηθείτε χωρίς πρόβλημα

Ο υπουργός Επικρατείας, Γιώργος Γεραπετρίτης, έκανε λόγο για «εξασφαλισμένες δόσεις για όσους έχουν κάνει το πρώτο εμβόλιο της AstraZeneca».

Γιατί δεν ανανεώθηκε η συμφωνία;

Ευρωπαϊκή Ένωση και AstraZeneca δεν συμφώνησαν στο χρονοδιάγραμμα παράδοσης εμβολίων, με την Ευρωπαϊκή Επιτροπή να ενεργοποιεί τον προηγούμενο μήνα νομικές ενέργειες κατά της εταιρείας, για την μη τήρηση του συμβολαίου παράδοσης των εμβολίων.

Οι λόγοι λοιπόν για τους οποίους σταματά η παραλαβή εμβολίων από την AstraZeneca στην Ευρώπη, δεν είναι λόγοι ασφάλειας του εμβολίου αλλά λόγοι πρακτικοί, μη τήρησης των συμφωνηθέντων εκ μέρους της φαρμακευτικής εταιρίας ως προς τον χρόνο και την ποσότητα παράδοσης.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ NEWSBREAK

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ