Πέμπτη 24/6/2021

Έπανέναρξη-φιάσκο των δικαστηρίων Μυτιλήνης: 35 κρατούμενοι σε δύο αίθουσες

Την ωρολογιακή «βόμβα» για τον κορωνοϊό στα δικαστήρια της Μυτιλήνης, ανέδειξε η διοίκηση της Ένωσης Ποινικολόγων και Μαχόμενων Δικηγόρων.

Εικόνες ντροπής αντίκρισαν την Δευτέρα δικαστές, εισαγγελείς και δικηγόροι στις δύο αίθουσες των δικαστηρίων Μυτιλήνης όπου συνωστίζονταν 35 κρατούμενοι μαζί με τους αστυνομικούς συνοδούς τους, τους μάρτυρες και τους άλλους παράγοντες.

Την ωρολογιακή «βόμβα» για τον κορωνοϊό στα δικαστήρια της Μυτιλήνης, ανέδειξε η διοίκηση της Ένωσης Ποινικολόγων και Μαχόμενων Δικηγόρων.

Όπως αναφέρει σε σχετική ανακοίνωση της, «περίπου 35  κρατούμενοι (12 στη μια και 24 στην άλλη) να συνωστίζονται μαζί με τις συνοδείες τους, τους απαραίτητους δικηγόρους, μάρτυρες, λοιπή φρουρά, δικαστές κλπ,  κατά παράβαση των σχετικών υγειονομικών περιορισμών των ΚΥΑ (μέχρι 15 άτομα σε κάθε αίθουσα, τήρηση απόστασης 1,5 μέτρου) αλλά και της αναγκαίας ασφαλείας».

Η Ένωση Ποινικολόγων και Μαχόμενων Δικηγόρων, διαμαρτύρεται έντονα για αυτή την απαράδεκτη και επικίνδυνη κατάσταση και ζητά από τις Διοικήσεις του Εφετείου Βορείου Αιγαίου, του Πρωτοδικείου Μυτιλήνης, τον Δικηγορικό Σύλλογο Μυτιλήνης, την Ολομέλεια των δικηγορικών Συλλόγων Ελλάδος και τα συναρμόδια Υπουργεία Προστασίας του Πολίτη και Δικαιοσύνης, να λάβουν άμεσα μέτρα για την αντιμετώπιση και μόνιμη επίλυση  αυτού του σημαντικού προβλήματος, αφού αποτελεί μείζον θέμα υγείας αλλά και ασφαλείας.

Οι μάχιμοι ποινικολόγοι προτείνουν ως λύση να χρησιμοποιηθεί ένα κτίριο που είναι εδώ και πολλά χρόνια εγκαταλελειμμένο στον προαύλιο χώρο.

Μάλιστα παραθέτουν φωτογραφία με το παρακείμενο οίκημα το οποίο θα μπορούσε να αξιοποιηθεί για τις ανάγκες λειτουργίας των δικαστηρίων Μυτιλήνης.

Μάθετε πρώτοι τι συμβαίνει στην Ελλάδα και τον κόσμο στο Google News του newsbreak. Ακολουθήστε το newsbreak σε Instagram, Facebook, Viber και Twitter.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ NEWSBREAK

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ