Πέμπτη 24/6/2021

Τερματίζουν το γραφικόμετρο στο Μαξίμου

Ποιος σκέφτηκε άραγε το όνομα της επιχείρισης εμβολιασμού των νησιών;

Σύσκεψη έγινε το πρωί της Τρίτης στο Μαξίμου υπό τον Κυριάκο Μητσοτάκη με αντικείμενο την επιχείρηση «Γαλάζια Ελευθερία» (!!!) για τον πλήρη εμβολιασμό των νησιών.

Ποιος σκέφτηκε άραγε το όνομα της επιχείρισης;

Υποθέτουμε κάποιος από τους θαυμαστές της Τουρκίας που υπάρχουν στο Μαξίμου, προφανώς επηρεασμένος από τη «γαλάζια πατρίδα»

Δεν έφτανε δηλαδή από μόνη της η ονομασία-πρόκληση της επιχείρησης με τη λέξη «Ελευθερία», που είναι ιερή για τους Έλληνες, έπρεπε να την κάνουν και γραφική «κοτσάροντας» και το «γαλάζια».

Και όλα αυτά για έναν ιό, που δεν έχει σημασία αν και πόσο σοβαρός είναι, σημασία έχει ότι έχουν καταπατηθεί (εκτός των άλλων) και όλες οι έννοιες σε αυτή τη χώρα.

Από κει και πέρα, σύμφωνα με την κυβερνητική ενημέρωση:

Η επιχείρηση «Γαλάζια Ελευθερία» αφορά στον καθολικό εμβολιασμό όλων των κατοίκων άνω των 18 ετών σε 19 νησιά, με το μονοδοσικό εμβόλιο της Johnson & Johnson, ενώ έχουν ολοκληρωθεί ήδη οι εμβολιασμοί σε 32 νησιά και σε άλλα 36 ολοκληρώνονται έως τέλος Μαΐου.

Στο πλαίσιο αυτό συγκροτούνται νέα εμβολιαστικά κέντρα από τις δυνάμεις του ΕΣΥ και κινητά συνεργεία εμβολιασμού που θα υποστηρίξουν την ολοκλήρωση του καθολικού εμβολιασμού.

Η επιχείρηση θα ενισχυθεί από εθελοντικές οργανώσεις και κινητές ιατρικές μονάδες, αποκλειστική δωρεά του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος που υλοποιούνται από την ΑΜΚΕ «Αναγέννηση και Πρόοδος», το «Χαμόγελο του Παιδιού» και τη «Σύμπλευση». Επίσης προβλέπεται η ένταξη εμβολιαστικών κέντρων ιδιωτικών μονάδων.

Μάθετε πρώτοι τι συμβαίνει στην Ελλάδα και τον κόσμο στο Google News του newsbreak. Ακολουθήστε το newsbreak σε Instagram, Facebook, Viber και Twitter.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ NEWSBREAK

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ