Χατζηχριστοδούλου: «Προνόμια για τους εμβολιασμένους – Θα έχουν διαφορετική μεταχείριση»

Τι θα γίνει με τις μάσκες

Must Read

Συνεχίζονται οι δηλώσεις επιστημόνων για την -εμμέσως πλην σαφώς- υποχρεωτικότητα των εμβολίων που θα οδηγήσει τους εμβολιασμένους σε μία πιο… ευνοϊκή μεταχείριση σε σχέση με όσους αποφασίσουν με ατομική τους ευθύνη να μην εμβολιαστούν για τους δικούς τους λόγους.

«Θα έχουν διαφορετική μεταχείριση»

«Αναγκαστικά θα έχουν μια διαφορετική μεταχείριση οι εμβολιασμένοι από τους μη εμβολιασμένους, ωστόσο δεν πρέπει να γίνονται διακρίσεις τώρα που δεν είναι διαθέσιμα τα εμβόλια σε όλες τις ηλικιακές ομάδες. Ο καθένας κάνει τις επιλογές του και αυτές έχουν συνέπειες» αναφέρει ο καθηγητής Υγιεινής Επιδημιολογίας, Τμήμα Ιατρικής, Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας – μέλος επιτροπής Εμπειρογνωμόνων, Χρήστος Χατζηχριστοδούλου.

«Γενικά στους εμβολιασμούς υπάρχουν διάφορες κατηγορίες ανθρώπων, π.χ. αυτοί που δεν το κάνουν στα παιδιά τους επειδή φοβούνται τις παρενέργειες. Η δεύτερη κατηγορία είναι η πονηρή κατηγορία που σκέφτεται …άσε τα άλλα παιδιά θα κάνουν τα εμβόλια και θα επωφεληθώ εγώ την ανοσία της αγέλης που θα δημιουργηθεί. Αυτοί λέγονται λαθρεπιβάτες της ζωής. Αυτό δεν είναι πολύ ηθικό σαν στάση ζωής, να εκμεταλλευόμαστε την ανοσία της αγέλης. Είναι μία στάση ζωής λίγο εγωκεντρική» συμπλήρωσε με νόημα ο κ. Χατζηχριστοδούλου.

Θάνατοι και εμβόλια

Όσον αφορά στους θανάτους μετά από εμβόλια, ο κ. Χατζηχριστοδούλου είπε πως υπάρχει χρονική και αιτιολογική σύνδεση θανάτων με το εμβόλιο και καταγράφονται βέβαια για να διερευνηθούν.

«Τη μάσκα σε συγκεκριμένους χώρους ίσως δεν θα την εγκαταλείψουμε ποτέ»

«Είναι πολύ αποτελεσματικό να φοράμε χειρουργική μάσκα κάτω και επάνω υφασμάτινη. Τη μάσκα ίσως σε συγκεκριμένους χώρους δεν θα την εγκαταλείψουμε ποτέ. Δεν είναι κάτι που πρέπει να ξορκίζουμε σαν κακό. Θεωρώ ότι σε χώρους όπως τα ΜΜΜ ακόμα και στο γραφείο μας, εάν δεν αισθανόμαστε καλά, με αυτό τον τρόπο δείχνουμε σεβασμό στο περιβάλλον. Είναι κάτι καλό να το υιοθετήσουμε ως συμπεριφορά» σημειώνει ο καθηγητής.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This