Παρασκευή 25/6/2021

Υποχρεωτικό το self test στα φροντιστήρια

«Μάθημα ακόμα και στο προαύλιο» προτείνει η Υφυπουργός Παιδείας

Σχολεία και φροντιστήρια άνοιξαν, και μαθητές και εκπαιδευτικοί επέστρεψαν στις σχολικές τους αίθουσες έχοντας στη τσάντα τους τις βεβαιώσεις διενέργειας self test.

«Αυτοδιαγνωστικός έλεγχος και στα φροντιστήρια»

«Το self test είναι υποχρεωτικό και για τα φροντιστήρια, και οι καθηγητές τους είναι δικαιούχοι» τόνισε η υφυπουργός Παιδείας, ενώ παράλληλα η κ. Μακρή αναφέρθηκε στα κρούσματα που προέκυψαν στα σχολεία, υπογραμμίζοντας ότι: «η εικόνα που έχουμε είναι για 3000 κρούσματα. Να υπενθυμίσουμε βέβαια πως ο μαθητικός πληθυσμός ανέρχεται στο 1,5 εκατομμύριο. Το λέω για να έχουμε ένα μέτρο σύγκρισης. Φυσικά, αυτά τα κρούσματα θα μπορούσαν να είχαν κολλήσει τους συγγενείς τους. Και με αυτά τα κρούσματα δηλαδή είναι ασφαλέστερη η δια ζώσης εκπαιδευτική διαδικασία».

«Μάθημα και στο … προαύλιο!»

Ταυτόχρονα, η κ. Μακρή ενθάρρυνε τις πρωτοβουλίες που παίρνονται εντός σχολείου από τους διευθυντές και τους καθηγητές. «Κάθε σχολική μονάδα έχει την αυτονομία της. Αν σε ένα σχολείο κάποιοι καθηγητές θεωρούν ότι είναι θετικό να γίνεται μάθημα στο προαύλιο δεν χρειάζεται να έχουν κεντρική οδηγία για να το κάνουν» ανέφερε χαρακτηριστικά.

Μάθετε πρώτοι τι συμβαίνει στην Ελλάδα και τον κόσμο στο Google News του newsbreak. Ακολουθήστε το newsbreak σε Instagram, Facebook, Viber και Twitter.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ NEWSBREAK

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ