Παρασκευή 25/6/2021

Self test: Οι εργοδότες τα… «φορτώνουν» στους εργαζομένους!

«Βροχή» οι καταγγελίες στη ΓΣΕΕ

Την οργή των εργαζομένων προκάλεσε η απόφαση της κυβέρνησης να υποχρεώσει τους εργοδότες να καταβάλλουν το κόστος για τα self test, καθώς είναι πολλές οι καταγγελίες ότι αυτοί επιλέγουν να το μετακυλήσουν στα… συνήθη θύματα.

Σύμφωνα με την Κοινή Υπουργική Απόφαση και μέχρι να μειωθεί το επιδημιολογικό φορτίο, οι εργαζόμενοι του ιδιωτικού τομέα που απασχολούνται σε εννιά κλάδους (λιανεμπόριο, εστίαση, χρηματοπιστωτικές και ασφαλιστικές δραστηριότητες, μεταφορές, υπηρεσίες καθαρισμού, κομμωτήρια, κουρεία και κέντρα αισθητικής, υπηρεσίες τυχερών παιχνιδιών και στοιχημάτων, σχολές οδηγών) θα διενεργούν αυτοδιαγνωστικό έλεγχο (self test) υποχρεωτικά, δύο φορές την εβδομάδα.

Το ένα εκ των δύο τεστ εβδομαδιαίως θα το προμηθεύονται οι εργαζόμενοι δωρεάν από τα φαρμακεία και το δεύτερο θα το πληρώνουν οι εργοδότες.

Ωστόσο, είναι πάρα πολλές οι καταγγελίες που έφτασαν στη ΓΣΕΕ, στα εργατικά κέντρα, στις ομοσπονδίες και στα πρωτοβάθμια σωματεία από εργαζομένους ότι οι επιχειρήσεις αρνούνται να αναλάβουν το κόστος και τους υποχρεώσουν να το αγοράσουν με δικά τους λεφτά.

Το Εργατικό Κέντρο Αθήνας, με ανακοίνωσή του, απαιτεί «από την κυβέρνηση και τους αρμόδιους ελεγκτικούς μηχανισμούς να πράξουν τα δέοντα, ώστε να εφαρμοστεί ο νόμος, και σε καμία περίπτωση να μην υπάρξει η παραμικρή επιβάρυνση των εργαζομένων».

Μάθετε πρώτοι τι συμβαίνει στην Ελλάδα και τον κόσμο στο Google News του newsbreak. Ακολουθήστε το newsbreak σε Instagram, Facebook, Viber και Twitter.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ NEWSBREAK

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ