Τετάρτη 16/6/2021

ΥΠΠΟΑ: Οπαδοί του Ολυμπιακού απαίτησαν να σηκώσουν πανό στην Ακρόπολη!

«Ζήλεψαν» τους οπαδούς του Παναθηναϊκού που το είχαν κάνει το 2016

Στην Ακρόπολη ανέβηκαν δεκάδες οπαδοί του Ολυμπιακού, αποφασισμένοι να υψώσουν πανό, με αφορμή την κατάκτηση του φετινού πρωταθλήματος της Super League!

Ειδικότερα, η αναστάτωση προκλήθηκε το απόγευμα της Τετάρτης, όταν περίπου 500 οπαδοί των ερυθρολεύκων βρέθηκαν στον ιερό βράχο της Ακρόπολης, όπου, σύμφωνα με ανακοίνωση του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού, «εισέβαλλαν ξαφνικά στον αρχαιολογικό χώρο της Ακρόπολης», προπηλακίζοντας, μάλιστα, τους αρχαιοφύλακες.

Η ίδια ανακοίνωση τονίζει πως οι οπαδοί του Ολυμπιακού απαίτησαν να κάνουν «ό,τι είχαν κάνει οπαδοί του Παναθηναϊκού» στην Ακρόπολη πριν από πέντε χρόνια, ενώ, κατά τη διάρκεια του συμβάν που κράτησε «περίπου 15 λεπτά», δεν σημειώθηκε, ευτυχώς, κάποιος τραυματισμός «και καμία φθορά σε μνημείο».

Αναλυτικά η ανακοίνωση του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού:

«Σήμερα το απόγευμα, οπαδοί του Ολυμπιακού εισέβαλαν ξαφνικά στον αρχαιολογικό χώρο της Ακρόπολης, αφού προπηλάκισαν τους αρχαιοφύλακες. Από την Αστυνομία εκτιμάται ότι ο αριθμός των οπαδών ήταν περίπου 500 άτομα.

Το φυλακτικό προσωπικό της Ακρόπολης αντέδρασε με ψυχραιμία. Κάλεσε την Αστυνομία και προσπάθησε να τους κρατήσει εκτός του χώρου, αλλά ο αριθμός των οπαδών ήταν συντριπτικά μεγαλύτερος. Οι οπαδοί του Ολυμπιακού ανέβηκαν στον Βράχο, και αφού κράτησαν για λίγα λεπτά πανώ της ομάδας τους, αποχώρησαν.

Όπως φώναζαν, απαίτησαν να κάνουν ό,τι είχαν κάνει και οπαδοί του Παναθηναϊκού, σε αντίστοιχο περιστατικό στις 25 Ιουνίου 2016. Το συμβάν διήρκεσε περίπου 15 λεπτά. Υπογραμμίζεται ότι δεν σημειώθηκε κανένας τραυματισμός και καμία φθορά σε μνημείο».

*φωτό αρχείου

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ NEWSBREAK

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ