Τετάρτη 16/6/2021

Βατόπουλος: «Φοβάμαι ότι έρχεται τέταρτο κύμα πανδημίας – Δεν είμαι σίγουρος για τα self-test»

Συμβούλευσε όσους έχουν κάνει τη μία δόση του εμβολίου να συμπεριφέρονται σαν να μην την έχουν κάνει

Την ανησυχία του για το τι θα φέρει η άρση των περιοριστικών μέτρων εξέφρασε ο καθηγητής Μικροβιολογίας και μέλος της Επιτροπής των ειδικών, Αλκιβιάδης Βατόπουλος, ο οποίος δεν δίστασε να μιλήσει για το ενδεχόμενο ενός τέταρτου κύματος.

«Στοίχημα αποτελεί η άρση των περιοριστικών μέτρων που ξεκινά από σήμερα» είπε με νόημα ο κ. Βατόπουλος και επισήμανε ότι «ο ιός είναι εδώ».

«Η επιδημία είναι ακόμα ανάμεσά μας»

Όπως είπε ο κ. Βατόπουλος «η κοινωνία δεν αντέχει άλλο το οριζόντιο κλείσιμο γι’ αυτό πλέον ακολουθούμε τον καθολικό έλεγχο του πληθυσμού με τεστ» και υπογράμμισε ότι «δεν ανοίγουμε γιατί η επιδημία έχει τελειώσει, αλλά γιατί ο παλιός τρόπος αντιμετώπισης έχει κάνει τον κύκλο του».

Τόνισε ότι πρέπει να είμαστε προσεκτικοί, καθώς όπως είπε ένα ενδεχόμενο πισωγύρισμα μπορεί να συμβεί, γι’ αυτό και όλοι πρέπει να πειθαρχήσουν στα νέα μέτρα, σημείωσε ο καθηγητής.

«Δεν ξέρουμε την πραγματική χρησιμότητα των self test»

«Η αβεβαιότητα είναι μεγάλη και υπάρχει φόβος για τέταρτο κύμα», υπογράμμισε ο κ. Βατόπουλος. Σχετικά με τα self test είπε ότι «η επιτροπή συζητά για τουλάχιστον ένα τεστ την εβδομάδα, ωστόσο υπάρχουν διάφορα τεχνικά θέματα», όπως ανέφερε και πρόσθεσε ότι «δεν ξέρουμε την πραγματική χρησιμότητα των self test».

Τι θα γίνει με τις μάσκες

Για το πότε θα βγάλουμε την μάσκα ο κ. Βατόπουλος είπε ότι «πρέπει να ανέβει το επίπεδο εμβολιασμού και να πέσει η συχνότητα των κρουσμάτων για να μπορέσουμε να βγάλουμε την μάσκα» και πρόσθεσε ότι «η μόνη διάκριση που μπορεί να γίνει, μεταξύ εμβολιασμένων και μη εμβολιασμένων, είναι οι πρώτοι να μην κάνουν τεστ».

Σημείωσε ακόμα ότι «η επιτροπή θέλει να γίνονται τα πράγματα σιγά σιγά για να μπορεί να υπάρχει μια αξιολόγηση» και παραδέχτηκε ότι «η άρση των μέτρων είναι ένα ρίσκο».

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ NEWSBREAK

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ