Κολχικό Λαγκαδά: Το πρώτο Πάρκο Μνήμης στην Ελλάδα για τα 353.000 θύματα της ποντιακής γενοκτονίας

Συμβολικές δενδροφυτεύσεις την Κυριακή στο πλαίσιο των εκδηλώσεων μνήμης

Must Read

Το πρώτο στην Ελλάδα Πάρκο Μνήμης, για τα 353.000 θύματα της ποντιακής γενοκτονίας, δημιουργείται στο Κολχικό του Δήμου Λαγκαδά, με τις πρώτες συμβολικές δενδροφυτεύσεις που έγιναν την Κυριακή στο πλαίσιο των εκδηλώσεων μνήμης.

Ειδική μνεία στην εκδήλωση έγινε στην Έδρα Ποντιακών Σπουδών που λειτουργεί στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης χάρη στην υποστήριξη του Ιβάν Σαββίδη.

Τα δέντρα, κυπαρίσσια, που φυτεύτηκαν στη διάρκεια συγκινητικής τελετής, σχηματίζουν τον αριθμό «353», με πρωτοβουλία της δημοτικής αρχής, ποντιακών συλλόγων και άλλων φορέων, αποτελούν το σύμβολο της αθανασίας των ψυχών και της αιώνιας ζωής. Με τη συμβολική δεντροφύτευση, άρχισαν οι επετειακές εκδηλώσεις για τα θύματα των Ελλήνων του Πόντου και αναμένεται να κορυφωθούν στη Θεσσαλονίκη στις 19 Μαΐου, την ημέρα της επετείου.

«Ημέρα μνήμης και μνημόσυνο για τις 353.000 ψυχές που έμειναν στις χαμένες, αλλά όχι αλησμόνητες πατρίδες, αλλά και γι΄αυτούς που ήρθαν στην πατρίδα», είπε, ο δήμαρχος Λαγκαδά, Ιωάννης Ταχματζίδης υπογραμμίζοντας πως «θα φθάσουμε στην τελική δικαίωση».

Χαιρετισμό απηύθυνε, μεταξύ άλλων και η Χριστίνα Σαχινίδου, πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ποντιακών Σωματείων (Π.Ο.Π.Σ.) η οποία ανέφερε πως «οι Πόντιοι θα συνεχίσουν τον αγώνα τους μέχρι να δικαιωθούν» και ζήτησε να μπει στην διπλωματική ατζέντα το θέμα της διεθνοποίησης της Γενοκτονίας των Ελλήνων του Πόντου.

Για την ημέρα μνήμης της Γενοκτονίας μίλησε ο γενικός γραμματέας της Π.Ο.Π.Σ. και ιστορικός Κωνσταντίνος Σαμουρκασίδης ο οποίος ανέφερε πως ο αφανισμός των Χριστιανών και των Ελλήνων του Πόντου ήταν ένα οργανωμένο και προσχεδιασμένο έγκλημα.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Διαβάζονται τώρα

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Η Ευρωβουλή και ο Μπελέρης

«Τα προβλήματα με την Αλβανία κλιμακώνονται»

More Articles Like This