Δευτέρα 14/6/2021

Νέα δημοσκόπηση: Αισιοδοξία, αλλά και έντονος σκεπτικισμός για τα εμβόλια στη χώρα του… σταθερά «καταλληλότερου» Κυριάκου

Το 26% των ερωτηθέντων εμφανίζεται επιφυλακτικό απέναντι στο να εμβολιαστεί ή δηλώνει ότι δεν σκοπεύει να το κάνει

Μια ιδιαίτερα ενδιαφέρουσα νέα πανελλαδική δημοσκόπηση είδε σήμερα το «φως» της δημοσιότητας, καθώς οι συμμετέχοντες απάντησαν σε κρίσιμα ερωτήματα σχετικά με τους εμβολιασμούς και τη διαχείρισή τους από την κυβέρνηση.   

Στη δημοσκόπηση, η οποία διενεργήθηκε το διάστημα 11 έως 17 Μαΐου 2021 από την Interview, για λογαριασμό της ΒΕΡΓΙΝΑ TV, σε πανελλαδικό δείγμα 1.405 ατόμων, το 50% των ερωτηθέντων δηλώνει ότι έχει ήδη εμβολιαστεί, το 24% πως έχει προγραμματισμένο ραντεβού, ενώ ένα -όχι ακριβώς αμελητέο- 26% δηλώνει ότι δεν θα εμβολιαστεί ή εμφανίζεται επιφυλακτικό.

Όσον αφορά στην όλη διαδικασία εμβολιασμού (ραντεβού, προσωπικό, οργάνωση, κλπ.), οι ερωτηθέντες δηλώνουν ικανοποιημένοι σε ποσοστό 95%(!), ενώ, από όσους εμβολιάστηκαν, το 70% δηλώνει ότι δεν εμφάνισε καθόλου παρενέργειες, κάτι που σημαίνει πως το 30% εμφάνισε τουλάχιστον μία.

Υπέρ της θέσπισης του Πράσινου Ψηφιακού Πιστοποιητικού δηλώνει το 66% των ερωτηθέντων, υπέρ της άρσης της πατέντας των εμβολίων μόνο το 58%, ενώ το 59% των ερωτηθέντων λέει «ναι» στον εμβολιασμό παιδιών 12 έως 15 ετών.

Η πρόθεση ψήφου

Όσον αφορά στο καθαρά πολιτικό σκέλος της δημοσκόπησης, η πρόθεση ψήφου των ερωτηθέντων δίνει προβάδισμα 15,5 ποσοστιαίων μονάδων στη Νέα Δημοκρατία, με τον Κυριάκο Μητσοτάκη να παραμένει ο «καταλληλότερος» για πρωθυπουργός της χώρας μας (αμ πως!).

Πιο αναλυτικά, η εικόνα της πρόθεσης ψήφου διαμορφώνεται ως εξής: ΝΔ 37%, ΣΥΡΙΖΑ 21.5%, ΚΙΝΑΛ 7.1%, ΚΚΕ 5.6%, Ελληνική Λύση 5.1% και ΜέΡΑ25 3.7%, με ένα αξιοσημείωτο 8.1% να παραδέχεται ότι θα ψήφιζε κάποιο «άλλο κόμμα».

Αξίζει, τέλος, να αναφέρουμε πως σε ερώτηση αναφορικά με το κατά πόσο ωφελήθηκε η Ελλάδα από τη ένταξή της στην Ευρωπαϊκή Ένωση, με αφορμή την συμπλήρωση των 40 χρόνων από την είσοδό της (το 1981), το 60% των ερωτηθέντων πιστεύει πως η χώρα μας έχει ευνοηθεί πολύ, με το υπόλοιπο 40% να θεωρεί πως ευνοήθηκε από «ελάχιστα» (το 30%), έως και… «καθόλου»!

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ NEWSBREAK

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ