Self test: Επικίνδυνα τα απόβλητά τους – Πού πρέπει να τα πετάμε

Τι συμβουλεύουν οι ειδικοί

Must Read

Για την επικινδυνότητα των αποβλήτων των αυτοδιαγνωστικών τεστ μιλούν το τελευταίο διάστημα ειδικοί και επιστήμονες, καθώς η διαχείρισή τους είναι ένα ζήτημα που ακόμα βρίσκεται υπό συζήτηση.
 
Αυτό που συνεχώς επισημαίνεται είναι ότι δεν πρέπει να τα πετάμε στα σκουπίδια, ούτε στην ανακύκλωση καθώς αυτό εγκυμονεί κινδύνους για το ανοσοποιητικό σύστημα του ανθρώπου.

Και το βασικό ερώτημα είναι ένα: Τι θα γίνουν τόσα απόβλητα, πώς θα πρέπει κανείς να τα διαχειριστεί όταν πραγματοποιούνται τουλάχιστον μια με δύο φορές την εβδομάδα από εκατομμύρια μαθητές, εκπαιδευτικούς, ιδιωτικούς και δημόσιους υπαλλήλους;

Τι αναφέρουν οι ειδικοί

«Τώρα, τα εκατομμύρια τεστ δημιουργούν πρόβλημα. Δεν το πετάμε στην ανακύκλωση και για τα σκουπίδια τίθεται ένα θέμα, γιατί αυτό το υγρό που περιέχει επηρεάζει το ανοσοποιητικό σύστημα του ανθρώπου» σημείωσε ο καθηγητής του Τμήματος Επιστήμης και Τεχνολογίας Τροφίμων στο Διεθνές Πανεπιστήμιο Ελλάδας, Πέτρος Σαμαράς.

«Δεν πρέπει να το πετάμε στον κάδο. Θα πρέπει να γίνεται ίδια περίπου διαχείριση όπως στα φαρμακεία με τα ληγμένα φάρμακα. Θα μπορούσαν όμως να υπάρχουν και συγκεκριμένα σημεία διάθεσης, με ειδικούς κάδους» συμπλήρωσε ο κ. Σαμαράς.

Μάλιστα στο φύλλο οδηγιών που συνοδεύει το self test αναγράφεται με μικρά γράμματα και στο τέλος του κειμένου: «Απορρίψτε όλα τα δείγματα και τα υλικά που χρησιμοποιήθηκαν ως βιολογικά επικίνδυνα απόβλητα».

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This