Πυρκαγιά στην Κορινθία: Εκκενώνονται οικισμοί από Δερβένι έως Πευκενέα – Ενισχύονται οι άνεμοι (video)

Οι πυροσβέστες δίνουν μάχη να μην φτάσει η φωτιά στα Μέγαρα - Δεν κινδύνευσαν ανθρώπινες ζωές

Must Read

Μεγάλη φωτιά μαίνεται στην Κορινθία. Εκκενώνονται οικισμοί, κάηκαν σπίτια, και αυτή τη στιγμή η Πυροσβεστική δίνει μάχη να μην φτάσει η φωτιά μέχρι τα Μέγαρα, καθώς η ΕΜΥ προειδοποιεί ότι έρχονται ισχυροί άνεμοι.

Η πυρκαγιά έχει κάψει πολύ μεγάλη έκταση ενός πυκνού δάσους στα Γεράνεια, ενώ έχει προξενήσει ζημιές και σε οικήματα.

Σε μερική ύφεση η φωτιά – Ανησυχία για ενίσχυση ανέμων

Η μεγάλη φωτιά είναι πλέον σε ύφεση και δεν έχει ενιαίο μέτωπο, όμως υπάρχουν πολλές διάσπαρτες εστίες. Η Πυροσβεστική εκφράζει τους φόβους της για αναζωπυρώσεις.

«Καλύτερη εικόνα παρουσιάζει πλέον η πυρκαγιά. Το βασικότερο είναι ότι δεν έχει κινδυνεύσει ανθρώπινη ζωή», δήλωσε ο αρχηγός του Πυροσβεστικού Σώματος, αντιστράτηγος, Στέφανος Κολοκούρης, που συντονίζει το έργο της κατάσβεσης της πυρκαγιάς.

«Η πυρκαγιά είναι σε εξέλιξη, όμως μπορούμε να πούμε ότι είναι σε ύφεση. Προσπαθούμε τμηματικά να τη σβήσουμε, γιατί είναι μια μεγάλη φωτιά που εξελίχθηκε μέσα σε δάσος με πεύκα», δήλωσε χαρακτηριστικά ο αρχηγός της Πυροσβεστικής.

Αυτήν την ώρα και με τη συνδρομή των 17 αεροσκαφών που κάνουν συνεχώς ρίψεις νερού, καθώς και τις ισχυρότατες επίγειες δυνάμεις που επιχειρούν στην περιοχή της πυρκαγιάς.

Υπενθυμίζεται ότι κατά τη διάρκεια της νύχτας εκκενώθηκαν οι οικισμοί Σχίνος, Αγία Σωτήρα, Βαμβακιές, Μαυρολίμνη, Μάζι και Παρασκευά, καθώς και δύο Ιερές Μονές, του Αγίου Ιωάννη και της Αγίας Παρασκευής.

«Εδώ είναι ένα δράμα. Ήταν ένα παρθένο δάσος, ένας πυρήνας ζωής, καταστράφηκε ολοσχερώς. Η φωτιά πηγαίνει προς Αλεποχώρι. Έχει γίνει εκκένωση, έχουν φύγει οι κάτοικοι. Πριν λίγο η φωτιά πέρασε μέσα από τα σπίτια στον οικισμό Βαμβακιές. Στη Μαυρολίμνη κάηκαν σκάφη και σπίτια. Πέρασε από τη θάλασσα. Δεν ξέρω πόσα σπίτια έχουν καεί. Έχει λίγο πέσει ο αέρας τώρα. Η Πυροσβεστική και η Πολιτική Προστασία κινήθηκαν γρήγορα», εξήγησε o πρόεδρος της κοινότητας Σχίνου, Δημήτρης Λάμπρου.

«Στάχτες και στην Αττική»

Καπνός και στάχτες έκαναν από νωρίς το πρωί την εμφάνισή τους σε πολλές περιοχές της Αττικής.

SMS από το 112 στους κατοίκους

Στο μεταξύ, πριν από λίγο SMS στα κινητά τους έλαβαν από το 112 οι κάτοικοι των περιοχών από το Χάνι Δερβενίου έως την Άνω και Κάτω Πευκενέα για να απομακρυνθούν από την περιοχή προς τα Μέγαρα λόγω της φωτιάς, μετά και την ενίσχυση των ανέμων.

Σύμφωνα με τους επικεφαλής των πυροσβεστικών δυνάμεων, η φωτιά έχει προκαλέσει ζημιές σε σπίτια της περιοχής, αλλά δεν έχουν ακόμα επίσημες αναφορές, καθώς τα περισσότερα από αυτά είναι εξοχικά και όχι μόνιμες κατοικίες, οπότε οι ιδιοκτήτες τους δεν ήταν εκεί. Υπάρχουν μόνο αναφορές για ζημιές σε αποθήκες και καλύβια, αλλά ο απολογισμός των ζημιών θα γίνει αφού ελεγχθεί η πυρκαγιά.

Ζημιές έχουν προκληθεί και στο ηλεκτρικό δίκτυο, καθώς έχουν καεί κολόνες της ΔΕΗ και έχουν κοπεί καλώδια, γι’ αυτό βρίσκονται στην περιοχή συνεργεία του ΔΕΔΗΕ για να αποκαταστήσουν τις ζημιές.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This