Γυναίκα εμφάνισε περικαρδίτιδα μετά τη δεύτερη δόση της Pfizer – Τι απαντάει το Ωνάσειο

Σε ανάρτησή της περιγράφει τα συμπτώματα μετά τον εμβολιασμό

Must Read

Με περικαρδίτιδα διαγνώστηκε μια γυναίκα αφού εμβολιάστηκε με τη δεύτερη δόση της Pfizer.

Η πολίτης με ανάρτησή της στο facebook εξηγεί τα συμπτώματα που εμφάνισε μόλις λίγη ώρα μετά τον εμβολιασμό. Σύμφωνα με όσα περιγράφει, από το βράδυ άρχισε να αισθάνεται κακουχία ενώ το πρωί ανέβασε 38 πυρετό και αισθανόταν πόνο στο στέρνο, τόσο έντονο μάλιστα που φοβήθηκε ότι ήταν έμφραγμα: «Δευτέρα 17 Μαΐου και ώρα 15.00 έκανα τη δεύτερη δόση του εμβολίου κατά της νόσου #covid-19. Το ίδιο βράδυ αισθανόμουν απλά μια κακουχία…. την άλλη μέρα το πρωί ξεκίνησε ο πυρετός που τελικά έφτασε ως 38 αλλά το κυριότερο σύμπτωμα ήταν ότι από τις 16.00 περίπου ως και τις 23.30 που κοιμήθηκα είχα έναν απίστευτο πόνο στη μέση του στέρνου. Ο πόνος ήταν τόσο μεγάλος που θεώρησα ότι παθαίνω έμφραγμα!! Πίστεψα ότι ήταν το στομάχι μου μια και οι οδηγίες που μου είχαν δώσει το ανέφεραν στα συχνά συμπτώματα. Πήρα ένα αντιόξινο και προσπάθησα να ηρεμήσω για να κοιμηθώ» αναφέρει στην ανάρτησή της και προσθέτει ότι πήγε στο Ωνάσειο όπου διαγνώστηκε με περικαδρίτιδα:

«Το πρωί ξύπνησα πολύ καλύτερα με τον οξύ πόνο να έχει υποχωρήσει αλλά ακόμα να πονάω με κάθε ανάσα… έφτασα στα επείγοντα στο Ωνάσειο για να εξεταστώ για σιγουριά… το αποτέλεσμα έκπληξη για όλους μας… Περικαρδίτιδα. Προσπαθώντας να προφυλακτώ από τον κορωνοϊο, μπήκα σε μια ακόμα περιπέτεια λες και δεν μου έφτανε η καθημερινή της Πνευμονικής Υπέρτασης …. Δημοσιεύω αυτή την επιπλοκή που μου παρουσιάστηκε από το εμβόλιο της #pfizer με μοναδικό σκοπό την προφύλαξη του κόσμου, όχι για να μην εμβολιαστεί, αλλά για να γνωρίζει τι μπορεί να αντιμετωπίσει και να μην εφησυχάζεται, γιατί όλοι εμείς καταγράφουμε την ιστορία του εμβολιασμού αυτού, αφού εμείς οι ίδιοι είμαστε τα δεδομένα του» σχολίασε στον προσωπικό της λογαριασμό.

Η ανακοίνωση του νοσοκομείου

Το Ωνάσειο Καρδιοχειρουργικό Κέντρο εξέδωσε ανακοίνωση για την περίπτωση της ασθενούς και αναφέρει ότι θα ενημερώσει την Επιτροπή Φαρμακοεπαγρύπνησης του Εθνικού Οργανισμού Φαρμάκων: «Σε συνέχεια δημοσιευμάτων που αφορούν ασθενή που παρακολουθείται στο Ωνάσειο Καρδιοχειρουργικό Κέντρο, ενημερώνουμε ότι η ασθενής εμβολιάστηκε στο Εμβολιαστικό Κέντρο του ΩΚΚ και ακολούθως εμφάνισε περικαρδίτιδα, η οποία επίσης διαγνώστηκε και αντιμετωπίστηκε στο Νοσοκομείο μας. Η ασθενής, αφού έλαβε την κατάλληλη φαρμακευτική αγωγή, επέστρεψε στην οικία της. Το Ωνάσειο Καρδιοχειρουργικό Κέντρο θα ενημερώσει ως οφείλει την αρμόδια υπηρεσία, που είναι η Επιτροπή Φαρμακοεπαγρύπνησης του Εθνικού Οργανισμού Φαρμάκων, για το συμβάν και τη χρονική του συσχέτιση με τον εμβολιασμό χωρίς αυτό να σημαίνει και αιτιολογική συσχέτιση».

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This