Θεμιστοκλέους: «Θα εμβολιαστούν και οι ηλικίες 16-18 ετών» – Ποιοι δεν θα λάβουν το εμβόλιο της AstraZeneca

Ανέφερε ότι όσοι είναι κάτω των 30 ετών δεν θα κάνουν AstraZeneca

Must Read

Για τον εμβολιασμό των παιδιών ηλικίας 16-18 ετών μίλησε ο γενικός γραμματέας πρωτοβάθμιας φροντίδας του υπουργείου Υγείας, Μάριος Θεμιστοκλέουςο οποίος και διαβεβαίωσε ότι ο EMA ενέκρινε το εμβόλιο της Pfizer και για μικρότερες ηλικίες.

«Όχι AstraZeneca όσοι είναι κάτω των 30 ετών»

«Θα πάμε και πιο κάτω» είπε με νόημα ο κ. Θεμιστοκλέους, ενώ πρόσθεσε ότι αναφορικά με τους νέους ηλικίας 18-29 ετών δε θα λάβουν το εμβόλιο της AstraZeneca.

Ερωτηθείς για το πότε θα ανοίξει η πλατφόρμα για τους νέους ηλικίας κάτω των 30 ετών, ανέφερε ότι με βάση τον σχεδιασμό θα γίνει εντός του Ιουνίου και σε κάθε περίπτωση τα ραντεβού θα ανοίγουν ανά πενταετία, ξεκινώντας από τους 25-29 ετών. «Για τους 18-29 ετών υπάρχουν δύο παράγοντες που θα πρέπει να προσμετρήσουμε.

Ο ένας είναι οι παραδόσεις των εταιρειών γιατί υπάρχουν κάποιες αναταράξεις το τελευταίο διάστημα και ο δεύτερος είναι η συμμετοχή της προηγούμενης ομάδας. Με βάση αυτό τον σχεδιασμό εντός του Ιουνίου θα προχωρήσουμε και στην επόμενη πενταετία», δήλωσε χαρακτηριστικά.

Σημείωσε δε ότι ο εμβολιασμός αυτής της ομάδας δε θα σταματήσει στους 18αρηδες, αλλά θα επεκταθεί και στα παιδιά από 16 ετών, για τα οποία το εμβόλιο της Pfizer έχει λάβει τη σχετική έγκριση. Μάλιστα, πρόσθεσε ότι σε περίπτωση που ο EMA εγκρίνει το εμβόλιο της Pfizer και για μικρότερες ηλικίες «θα πάμε και πιο κάτω».

40.000 ραντεβού από τους 40άρηδες

Αναφερόμενος στην πλατφόρμα που άνοιξε για την ηλικιακή ομάδα 40-44 ετών για όλα τα εμβόλια, ο κ. Θεμιστοκλέους επισήμανε ότι ήδη έχουν προγραμματιστεί 40.000 ραντεβού.

Τόνισε ότι την ερχόμενη Δευτέρα 24 Μαΐου θα γίνουν οι ανακοινώσεις και για τους 35-39 ετών, για τους οποίους εξέφρασε την εκτίμηση ότι τα ραντεβού θα ανοίξουν «οριακά εντός του Μαΐου».

Τι θα γίνει με τους εμβολιασμούς κατ΄οίκον

Σε ό,τι αφορά στους εμβολιασμούς κατ’ οίκον, δεδομένου ότι απαιτεί και τη συνεργασία και άλλων φορέων, οι ανακοινώσεις για την έναρξή τους θα γίνουν μέχρι το τέλος Μαΐου.

Στόχος της κυβέρνησης σύμφωνα με τον Μάριο Θεμιστοκλέους είναι οι εμβολιασμοί μέχρι το τέλος Μαΐου να αγγίξουν τα 5,6 εκατ., ενώ για το τείχος ανοσίας εξέφρασε την εκτίμηση ότι θα έχει χτιστεί στα μέσα καλοκαιριού.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This