Δευτέρα 2/8/2021

Χαρδαλιάς για τη φωτιά: «Ήμασταν άτυχοι – Είμαστε εκτός της βασικής αντιπυρικής περιόδου»

Τι ανέφερε ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων στη σημερινή ενημέρωση

Για ατυχία μίλησε ο Νίκος Χαρδαλιάς σε ό,τι αφορά στη μεγάλη καταστροφική πυρκαγιά στα Γεράνεια, καθώς τα εναέρια μισθωμένα μέσα θα αναπτυχθούν από τις 25/5 μέχρι τις 10/6 και λείπουν 29.

«Από τις 25 Μαΐου μέχρι τις 10 Ιουνίου αναπτύσσονται κάθε χρόνο τα εναέρια μισθωμένα μέσα» είπε με νόημα ο κ. Χαρδαλιάς στη σημερινή ενημέρωση για τη φωτιά στα Γεράνεια, η οποία έχει κάψει περισσότερα από 40.000 στρέμματα δάσους.

Γι’ αυτόν ακριβώς τον λόγο μίλησε για ατυχία, δεδομένης και των δυσκολιών που παρουσίασε και συνεχίζει να παρουσιάζει η πυρκαγιά, τονίζοντας ωστόσο ότι όλα τα διαθέσιμα εναέρια μέσα βοηθούν στην κατάσβεσή της.

«Όλα τα διαθέσιμα εναέρια μέσα τέθηκαν στην υπηρεσία των επίγειων» σημείωσε. Ωστόσο, υποστήριξε ότι «είμαστε άτυχοι, διότι εδώ και 15 χρόνια και με βάση τον ευρωπαϊκό σχεδιασμό τα εναέρια μισθωμένα αναπτύσσονται από τις 25 Μαΐου μέχρι τις 10 Ιουνίου».

Μάθετε πρώτοι τι συμβαίνει στην Ελλάδα και τον κόσμο στο Google News του newsbreak. Ακολουθήστε το newsbreak σε Instagram, Facebook, Youtube, Viber και Twitter.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ NEWSBREAK

WEB TV

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ