Ανοιχτά τα καταστήματα την Κυριακή 23/5: Αυτό είναι το ωράριο λειτουργίας

Ο Εμπορικός Σύλλογος Πάτρας απευθύνει κάλεσμα να μην ανοίξουν τα μαγαζιά

Must Read

Και την ερχόμενη Κυριακή 23/5, τα καταστήματα θα ανοίξουν, όπως άνοιξαν και την περασμένη. Τα μαγαζιά θα ανεβάσουν τα ρολά τους, σύμφωνα με όσα προβλέπει η Κοινή Υπουργική Απόφαση (ΚΥΑ) για τα έκτακτα μέτρα προστασίας που ισχύουν μέχρι τη Δευτέρα 24 Μαΐου.

Η απόφαση αφορά σε:

  • τα καταστήματα τροφίμων (σούπερ μάρκετ, μίνι μάρκετ, φούρνοι, κρεοπωλεία, ιχθυοπωλεία , ζαχαροπλαστεία)
  • τα φαρμακεία
  • τα βενζινάδικα
  • τα καθαριστήρια
  • τα pet shop
  • και τα καταστήματα καπνικών και ατμιστικών προϊόντων

Αυτό είναι το ωράριο

Το ωράριο είναι διευρυμένο από τις 7 μέχρι τις 22:30 – με εξαίρεση την παράδοση delivery που ισχύει μέχρι τη 1 τη νύχτα και τα φαρμακεία και τα πρατήρια που λειτουργούν με βάση τις ειδικές κατά περίπτωση διατάξεις.

Για τα λιανεμπορικά καταστήματα, συμπεριλαμβανομένων των πολυκαταστημάτων (mall), των εκπτωτικών χωριών, των καταστημάτων εντός καταστήματος, τις υπηρεσίες προσωπικής υγιεινής και τα κομμωτήρια, επίσης επιτρέπεται η λειτουργία τους και αυτή την Κυριακή.

Το ωράριο είναι διευρυμένο από τις 7 το πρωί μέχρι τις 9 το βράδυ.

Αντιδράσεις, απεργίες και κάλεσμα σε εμπόρους να μην ανοίξουν

Στην Πάτρα πάντως ο Εμπορικός Σύλλογος Πάτρας εξέδωσε ανακοίνωση, με την οποία απευθύνει κάλεσμα σε όλους τους παράγοντες της τοπικής αγοράς να πουν «όχι» στο άνοιγμα των καταστημάτων την προσεχή Κυριακή 23 Μαΐου.

Όπως αναφέρουν στην ανακοίνωσή τους οι έμποροι της πόλης:

Την Κυριακή 16 Μαΐου ο εμπορικός κόσμος και οι πολίτες της πόλης μας, αλλά και όλης της χώρας, γύρισαν την πλάτη και έδωσαν ηχηρή απάντηση στα σχέδια κατάργησης της Κυριακάτικης αργίας. Ακόμη και μεγάλες Ελληνικές αλυσίδες και Super Market κράτησαν τα καταστήματά τους κλειστά και έχουν δηλώσει την αντίθεσή τους.

Φάνηκε πόσο ανεδαφικά είναι τα επιχειρήματα περί αντίδωρου ενίσχυσης της αγοράς έναντι των πολύμηνων καταστροφικών και αναποτελεσματικών lockdown και των διάφορων έξυπνων click».

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This