Βασιλακόπουλος: «Δεν έχουμε αθηναϊκή μετάλλαξη – Να εμβολιαστούν οι μεγάλοι σε ηλικία» (video)

«Για να έχουμε ανοσία πρέπει να κάνουμε το 70% των εμβολιασμών –αλλά όχι των νέων, των μεγάλων ανθρώπων πρέπει που δεν έχουν εμβολιαστεί ακόμη»

Must Read

Η κοινή γραμμή των επιστημόνων αγνοείται σε ένα ακόμα θέμα που σχετίζεται με τον κορωνοϊό. Ο λόγος για τη λεγόμενη «αθηναϊκή μετάλλαξη» που κυκλοφορεί με ολοένα και μεγαλύτερη συχνότητα στη χώρα μας.

Στο γαϊτανάκι των προηγούμενων ημερών με το «είναι», «δεν είναι», «υπάρχει», «δεν υπάρχει» προστέθηκε και ο πνευμονολόγος-εντατικολόγος, Θεόδωρος Βασιλακόπουλος, ο οποίος χαρακτήρισε τα όσα ακούγονται «υπερβολές».

«Είναι υπερβολές όσα ακούγονται για μετάλλαξη της Ελλάδας. Oνοματοδοτήσαμε μια μετάλλαξη που υπάρχει σε 30 χώρες σε αθηναΐκη μετάλλαξη. Δεν έχουμε κάτι τέτοιο στην Ελλάδα. Είναι υπερβολές, δεν πρόκειται να επικρατήσει στην Ελλάδα. Είναι προφανές ότι πάμε σε αποκλιμάκωση», επεσήμανε στο OPEN.

Σε ότι αφορά την πορεία των εμβολιασμών σε συνδυασμό με την ανοσία, ο κ Βασιλακόπουλος τόνισε ότι οι μεγάλοι άνθρωποι είναι αυτοί που πρέπει να εμβολιαστούν: «Για να έχουμε ανοσία πρέπει να κάνουμε το 70% των εμβολιασμών –αλλά όχι των νέων, των μεγάλων ανθρώπων πρέπει που δεν έχουν εμβολιαστεί ακόμη! Αλλιώς θα χάσουμε πολλούς ανθρώπους αυτών των ηλικιών. Θα θρηνήσουμε θύματα κι ας έχουμε ανοσία αγέλης Όποιος έχει εμβολιαστεί έχει ελάχιστη πιθανότητα να μεταδώσει τον ιό».

Για τα περιστατικά θρόμβωσης στην Κρήτη και τη σύνδεσή τους με το εμβόλιο της AstraZeneca, είπε: «Ο νεαρός έπαθε θρόμβωση και να αποδειχθεί ότι την έπαθε από το εμβόλιο είναι πλήρως αναστρέψιμη. Είναι σπάνιες τέτοιες επιπλοκές και ξέρουμε πώς να τις αντιμετωπίσουμε».

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This