Μετά από τρεις ώρες υπό έλεγχο η φωτιά στη Μακρακώμη – Οριοθετήθηκε και η φωτιά στα Ίσθμια (video)

Οι φλόγες πέρασαν μέσα από τις αυλές των σπιτιών

Must Read

Μετά από τρεις ώρες μάχης των πυροσβεστικών δυνάμεων έξω από το χωριό Βιτώλη στη Μακρακώμη, τέθηκε υπό έλεγχο η πυρκαγιά που ξέσπασε όταν πήραν φωτιά άχυρα που μετέφερε τρακτέρ. Από την πυρκαγιά κινδύνευσαν και σπίτια του χωριού και διακόπηκε η κυκλοφορία στην εθνική οδό Λαμίας – Καρπενησίου.

Διαβάστε ακόμη: Δίπλα στα σπίτια η φωτιά στα Ίσθμια! Έκκληση να εκκενωθεί ο οικισμός (video)

Η φωτιά πρόλαβε να καταστρέψει ένα ποιμνιοστάσιο, αλλά δεν κινδύνευσαν τα ζώα καθώς ο ιδιοκτήτης πρόλαβε να τα σώσει. Στο σημείο επιχείρησαν 30 πυροσβέστες με δύο ομάδες πεζοπόρων τμημάτων και 11 οχήματα ενώ κινητοποιήθηκαν 2 αεροσκάφη και 1 ελικόπτερο. Οι πυροσβεστικές δυνάμεις θα παραμείνουν στο σημείο καθ’ όλη τη διάρκεια της νύχτας για τυχόν αναζωπυρώσεις.

Δείτε βίντεο του tvstar.gr με τις δηλώσεις από τον Αντιπεριφεριάρχη Φθιώτιδας, Θανάση Καρακάντζα και τον Δήμαρχο Μακρακώμης Γιώργο Χατζή που βρέθηκαν στο σημείο της πυρκαγιάς:

Οριοθετήθηκε και η πυρκαγιά στα Ίσθμια

Οριοθετήθηκε αργά το απόγευμα και η φωτιά που ξέσπασε κοντά σε κατοικημένη περιοχή στα Ίσθμια Κορινθίας. Από την πρώτη στιγμή ζητήθηκε η εκκένωση των σπιτιών που βρίσκονταν κοντά στο μέτωπο της πυρκαγιάς, με τις φλόγες να περνάνε από τις αυλές τους. Μέχρι στιγμής δεν έχουν αναφερθεί ζημιές σε σπίτια.

Για την κατάσβεσή της επιχειρούν 35 πυροσβέστες με 13 οχήματα και 1 ομάδα πεζοπόροι και μέχρι πριν λίγη ώρα έκαναν ρίψεις 3 αεροπλάνα και 1 ελικόπτερο. Σύμφωνα με τις πληροφορίες του korinthostv.gr, στην περιοχή έπνεαν ισχυροί άνεμοι και οι φλόγες είχαν φτάσει πολύ κοντά στον οικισμό Κάβο Ισθμίας.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This