Πέμπτη 29/7/2021

Χειρουργείο «απελπισίας» στο Τζάνειο για την 34χρονη που έπαθε εγκεφαλική αιμορραγία μετά τον εμβολιασμό της

Τα αίτια του αιμορραγικού εγκεφαλικού επεισοδίου ακόμα διερευνώνται (αν αυτό οφείλεται στο εμβόλιο της AstraZeneca)

Μετά την πολύωρη χειρουργική επέμβαση («απελπισίας» τη χαρακτήρισε ο διευθυντής ΜΕΘ) στην οποία υπεβλήθη στο Τζάνειο για την αφαίρεση αιματώματος, η κατάσταση της 34χρονης από την Ηλεία που έπαθε εγκεφαλική αιμορραγία μετά τον εμβολιασμό της με AstraZeneca, παραμένει ιδιαίτερα κρίσιμη.

Η νύχτα στη ΜΕΘ του νοσοκομείου κύλησε ήρεμα με τους γιατρούς να περιμένουν αντίδραση στη φαρμακευτική αγωγή για να μπορέσουν να πουν κάτι πιο αισιόδοξο και να προχωρήσουν στα επόμενα βήματα.

«Ήταν μεγάλο το ρίσκο, ευτυχώς πήγαν όλα καλά. Κι ας ελπίσουμε ότι θα μπορέσει να τα καταφέρει. Πρέπει να ξέρετε ότι είναι πολύ δύσκολα», τόνισε, σύμφωνα με το gnomip.gr  ο Αθανάσιος Πρεκατές, διευθυντής ΜΕΘ του Τζάνειου νοσοκομείου.

Πρόσθεσε ότι το χειρουργείο που έγινε ήταν «απελπισίας» και ότι χρειάζεται χρόνος: «Χτες το βράδυ χειρουργήθηκε στον εγκέφαλο. Ήταν ένα χειρουργείο απελπισίας γιατί η κατάστασή της χειροτέρεψε μέσα σε λιγότερο από 24 ώρες. Βγήκε ένα τμήμα του εγκεφάλου για να μπορέσει να αποσυμφορηθεί ο εγκέφαλος γιατί είχε μεγάλη αιμορραγία. Αυτό που έχει σημασία για την γυναίκα είναι να ζει και να μην χειροτερεύει. Τώρα είναι ελαφρώς καλύτερα.  Χρειάζεται ακόμα χρόνος. Αλλά σίγουρα η κατάσταση είναι κρίσιμη».

Τα αίτια του αιμορραγικού εγκεφαλικού επεισοδίου ακόμα διερευνώνται (αν αυτό οφείλεται στο εμβόλιο της AstraZeneca) από το Γενικό Νοσοκομείο Πύργου και τον ΕΟΦ που έχουν εκδώσει σχετική κίτρινη κάρτα.

Μάθετε πρώτοι τι συμβαίνει στην Ελλάδα και τον κόσμο στο Google News του newsbreak. Ακολουθήστε το newsbreak σε Instagram, Facebook, Youtube, Viber και Twitter.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ NEWSBREAK

WEB TV

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ