Πέμπτη 29/7/2021

Στο πλάνο ο εμβολιασμός παιδιών 12-15 ετών, με την συγκατάθεση των γονιών

Ο Ευρωπαϊκός Οργανισμός Φαρμάκων ενέκρινε τον εμβολιασμό των παιδιών με εμβόλιο mRNA

Στον εμβολιασμό παιδιών ηλικιών 12-15 ετών αναφέρθηκε, κατά κύριο λόγο,  η Πρόεδρος της Εθνικής Επιτροπής Εμβολιασμών, Μαρία Θεοδωρίδου, στο πλαίσιο της καθιερωμένης ενημέρωσης σχετικά με την πρόοδο του εμβολιασμού στην Ελλάδα, τονίζοντας, μεταξύ άλλων, πως, σύμφωνα με πρόσφατη μελέτη, τα αποτελέσματα είναι ενθαρρυντικά

Ανοίγοντας, ωστόσο, την ενημέρωση, η Πρόεδρος της Επιτροπής αναφέρθηκε στον άδικο χαμό της 44χρονης Γλυκερίας. «Θα ήθελα να εκφράσω τα βαθιά συλλυπητήριά μου στην οικογένεια της 44χρονης Γλυκερίας που έφυγε από τη ζωή λόγω του σπάνιου συνδρόμου θρόμβωσης με θρομβοπενία που εμφανίστηκε μετά από το εμβόλιο της AstraZeneca», είπε με «σπασμένη» φωνή, την ώρα που ο σύζυγος της 44χρονης, που σήμερα αποσυνδέθηκε από τη μηχανική υποστήριξη, ωρύεται για την επιμονή της Επιτροπής να μην μεταβάλλει τα ηλικιακά όρια εμβολιασμού με το εν λόγω σκεύασμα.

Δείτε επίσης: Οργισμένη ανακοίνωση του συζύγου της 44χρονης Γλυκερίας κατά αυτών που αποφάσισαν τον εμβολιασμό γυναικών κάτω των 50 με AstraZeneca

Στην συνέχεια, η κα Θεοδωρίδου αναφέρθηκε στην συζήτηση για τον εμβολιασμό των παιδιών, παρουσιάζοντας στοιχεία από πρόσφατη μελέτη που έγινε αφού έγινε το εμβόλιο κατά του κορωνοϊού σε παιδιά, με τα αποτελέσματα να είναι ενθαρρυντικά. Πιο συγκεκριμένα, αναφέρθηκε στον εμβολιασμό παιδιών 12-15 ετών, με προοπτική, μάλιστα, επέκτασης εμβολιασμού και σε μικρότερες ηλικίες.

Εμβολιασμός παιδιών με εμβόλιο mRNA

Ανέφερε ότι Αμερική και Καναδάς ήδη εμβολιάζουν τα παιδιά και πως ο Ευρωπαϊκός Οργανισμός Φαρμάκων (ΕΜΑ) ενέκρινε τον εμβολιασμό των παιδιών με εμβόλιο mRNA. Μίλησε για αποτελεσματικότητα του εμβολίου 100%, σύμφωνα με μελέτη, αλλά, επειδή ήταν μικρή μελέτη, δεν θα μπορούσε να ανιχνεύσει σπάνιες ανεπιθύμητες ενέργειες. Η επιτροπή, είπε, έκρινε ότι τα οφέλη υπερτερούν των κινδύνων και ειδικά για παιδιά με υποκείμενα νοσήματα, και σημείωσε ότι η έγκριση από τον ΕΜΑ σηματοδοτεί την έναρξη για κάθε χώρα να καθορίσει την στρατηγικής της πάνω στο εν λόγω θέμα.

«Τις τελευταίες ημέρες πολύ ενδιαφέρον συγκεντρώνουν θέματα για την πιθανή τρίτη δόση εμβολίου, για τους συνδυασμούς μεταξύ εμβολίων, αλλά και για την τυχόν ύπαρξη νέων εμβολίων», είπε επίσης.

Τέλος, απαντώντας σε σχετική ερώτηση, η Πρόεδρος της Εθνικής Επιτροπής Εμβολιασμών εστίασε στο θέμα της έγκρισης εμβολίων για τα παιδιά στη χώρα μας. «Οι παράγοντες που συνεκτιμούνται για την έγκριση του εμβολίου είναι παράγοντες που αφορούν τη νόσο. Ο κορωνοϊός έχει ήπια πορεία στα παιδιά. Τη συμμετοχή των παιδιών στη διασπορά εν καιρώ επιδημίας. Τα πλεονεκτήματα από τον εμβολιασμό για την εκπαίδευση και τις δραστηριότητες που πρέπει να κάνουν τα παιδιά. Την ασφάλεια του εμβολίου και την αποτελεσματικότητα. Την αποδοχή του εμβολίου από τους γονείς. Ο ΠΟΥ θεωρεί ότι ο πρωταρχικός στόχος παραμένει ο εμβολιασμός των ενηλίκων. Η Εθνική Επιτροπή θα μελετήσει όλες τις παραμέτρους για να προχωρήσει σε πρόταση που δεν θα έχει υποχρεωτικό χαρακτήρα».

  • Παρακολουθήστε την ενημέρωση στο ακόλουθο link:

Μάθετε πρώτοι τι συμβαίνει στην Ελλάδα και τον κόσμο στο Google News του newsbreak. Ακολουθήστε το newsbreak σε Instagram, Facebook, Youtube, Viber και Twitter.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ NEWSBREAK

WEB TV

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ