Σάββατο 24/7/2021

Ολόκληρο εμβολιαστικό πρόγραμμα στην Κέρκυρα με… ένα και μόνο τάμπλετ!

Όλο το βάρος του εμβολιαστικού προγράμματος της κυβέρνησης στο νησί έχει πέσει στο Γ.Ν. Κέρκυρας

Συνεχίζεται η αργή αλλά σταθερή αποσυμπίεση του συστήματος Υγείας από το τρίτο κύμα της πανδημίας, όπως φαίνεται από τα επιδημιολογικά στοιχεία του ΕΟΔΥ το τελευταίο διάστημα. Ωστόσο, οι υγειονομικές Αρχές παραμένουν σε επιφυλακή, καθώς ενδεχόμενο πισωγύρισμα θα αποβεί καταστροφικό, τόσο σε υγειονομικό όσο και σε οικονομικό επίπεδο.

Το θετικό στοιχείο που επιβεβαιώνει τους περισσότερους επιστήμονες είναι το γεγονός ότι το άνοιγμα των δραστηριοτήτων δεν οδήγησε σε αύξηση του ιικού φορτίου, ούτε σε εκ νέου επιβάρυνση του Εθνικού Συστήματος Υγείας. Χαρακτηριστικό είναι το γεγονός ότι χθες οι νέες εισαγωγές ήταν 151, παρουσιάζοντας μάλιστα μείωση της τάξης του 23,74%.

Την ίδια ώρα, πάντως, δεν λείπουν και τα προβλήματα στα νοσοκομεία, με χαρακτηριστικό παράδειγμα αυτό της Κέρκυρας. Το Σωματείο Εργαζομένων Γ.Ν. Κέρκυρας κάνει λόγο για προβλήματα που παρουσιάζονται στο mega εμβολιαστικό κέντρο, καθώς έχουν εξοπλιστεί μόνο με «ένα τάμπλετ και μία κάρτα σύνδεσης και αυτά από δωρεές, που δεν αρκούν για το εμβολιαστικό πρόγραμμα το οποίο έχει εξαγγείλει η κυβέρνηση»!

Οι εργαζόμενοι καταγγέλλουν την κυβέρνηση ότι στην προσπάθεια για άνοιγμα της τουριστικής σεζόν χωρίς τις απαιτούμενες μόνιμες προσλήψεις υγειονομικών, αποδυναμώνονται οι κλινικές του νοσοκομείου. Κι αυτό γιατί «το πρόγραμμα του εμβολιασμού στην Κέρκυρα πλέον εδώ και πέντε μήνες το έχει αναλάβει εξ ολοκλήρου το νοσοκομείο, σε βάρος της λειτουργίας όλων των υπόλοιπων κλινικών και των τμημάτων».

Εννέα γραμμές σε πρωινή και απογευματινή βάρδια

Σύμφωνα με την ανακοίνωση, στο εμβολιαστικό κέντρο του νοσοκομείου λειτουργούν εννέα γραμμές σε πρωινή και απογευματινή βάρδια, που αυτό ισοδυναμεί με το εξής υπάρχον προσωπικό: πέντε επισκέπτριες, 13 νοσηλευτές, οκτώ με εννέα διοικητικούς υπαλλήλους, έναν φαρμακοποιό, τρεις βοηθούς φαρμακείου και περίπου 18 γιατρούς διαφόρων ειδικοτήτων. Καθημερινά, ο όγκος των πολιτών που εμβολιάζεται στο νησί ανέρχεται σε περίπου 700 άτομα.

«Επιτέλους, ας σταθούν στο ύψος των περιστάσεων και ας συμβάλουν όπως απαιτούν οι υγειονομικές ανάγκες και συνθήκες. Το ύψιστο αγαθό της υγείας των πολιτών δεν παίζεται σε προσωπικές αντιπαραθέσεις ούτε σε προσωπικές προβολές ούτε και στα φλας των φωτογραφιών δίπλα σε υπουργούς και όχι μόνο», καταλήγει η ανακοίνωση.

Μάθετε πρώτοι τι συμβαίνει στην Ελλάδα και τον κόσμο στο Google News του newsbreak. Ακολουθήστε το newsbreak σε Instagram, Facebook, Youtube, Viber και Twitter.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ NEWSBREAK

WEB TV

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ