Πιερρακάκης για Ψηφιακό Πιστοποιητικό: Διαθέσιμη η πλατφόρμα eudcc.gov.gr

Οι Έλληνες που θα το εκδώσουν θα μπορούν να ταξιδέψουν ελεύθερα

Must Read

Ολοκληρώνονται και οι τελευταίες λεπτομέρειες στην πλατφόρμα για την έκδοση Ευρωπαϊκού Ψηφιακού Πιστοποιητικού Covid19, αφού η Ελλάδα είναι μια από τις πρώτες χώρες που εντάσσονται σε αυτό το μεγάλο εγχείρημα, τόνισε ο υπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης, Κυριάκος Πιερρακάκης.

Ήδη οι πολίτες μπορούν να μπουν στην σελίδα eudcc.gov.gr μέσω της οποίας θα μπορούν να λαμβάνουν το ψηφιακό πιστοποιητικό σε τρεις περιπτώσεις:

  • Αν είναι πλήρως εμβολιασμένοι
  • Αν έχουν διαγνωστεί με κορωνοϊό τους τελευταίους έξι μήνες
  • Αν έχουν θετικό τεστ κορωνοϊού τις τελευταίες 72 ώρες

Ο κ. Πιερρακάκης τόνισε ότι ξεκινά η πιλοτική λειτουργία του συστήματος στην Ελλάδα και ορισμένες ακόμη χώρες οι οποίες αναμένεται να ανακοινωθούν ενώ ολόκληρη η Ε.Ε. θα ενταχθεί την 1η Ιουλίου.

Σε αυτές τις χώρες που μαζί με την Ελλάδα ενεργοποιούν το ψηφιακό πιστοποιητικό οι Έλληνες που θα το εκδώσουν θα μπορούν να ταξιδέψουν ελεύθερα.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This