«Τρώγονται» πάλι με τον Έβρο οι Τούρκοι – «Η Ελλάδα δοκιμάζει ηχητικό όπλο»

Αφού κάνει αναλυτική καταγραφή των ελληνικών κέντρων ελέγχου, η Hurriyet αναφέρει ότι οι ακουστικές συσκευές LRAD «μπορεί να προκαλέσουν μόνιμη κώφωση».

Must Read

 Στον Έβρο επικεντρώνεται άρθρο του ανταποκριτή της Hurriyet, με την τουρκική εφημερίδα να παρουσιάζει τις εξελίξεις στην κατασκευή του φράχτη στα ελληνοτουρκικά σύνορα και να στέκεται στις κινητές συσκευές LRAD, που αναφέρει πως δοκιμάζει η Ελλάδα.

«Εκτός από 11 σύγχρονα ραντάρ και κάμερες, χρηματοδοτούμενα από την Ευρωπαϊκή Ένωση (ΕΕ) που αγοράστηκαν για 15 εκατομμύρια ευρώ, έχουν ξεκινήσει επίσης δοκιμές 2 κινητών συσκευών LRAD (Long Range Acoustic) που μπορούν ακόμη και να προκαλέσουν κώφωση», γράφει αρχικά η Hurriyet.

Και συνεχίζει με αναλυτική καταγραφή των ελληνικών κέντρων ελέγχου: «Τα δεδομένα που λαμβάνονται από τα ραντάρ και τις κάμερες με εύρος παρακολούθησης έως και 15 χιλιόμετρα σε πραγματικό χρόνο εντός της τουρκικής επικράτειας διαβιβάζονται στα κέντρα ελέγχου που βρίσκονται στα φυλάκια του Σουφλίου, των Φερών, του Διδυμοτείχου και του Τυχερού στην παραμεθόρια περιοχή».

Η τουρκική εφημερίδα παρουσιάζει ακόμα και τις… παρενέργειες της LRAD, λέγοντας: «Τα ηχητικά κύματα από την κινητή συσκευή LRAD, επίσης γνωστά ως «μπάλα ήχου», μπορούν να εξαπλωθούν έως και 2 χιλιόμετρα, ενώ 300 μέτρα είναι αρκετά για να γίνει ενοχλητικός ο ήχος. Η συσκευή δημιουργεί κουδούνισμα στα αυτιά, γεγονός που προκαλεί σύγχυση και πανικό στις μάζες. Εάν τα ντεσιμπέλ διατηρούνται ψηλά στα ηχητικά κύματα που βγαίνουν από τις συσκευές LRAD, μπορεί να προκαλέσουν μόνιμη κώφωση».

Και καταλήγει με νέα αναφορά στην ΕΕ: «Εν τω μεταξύ, η ΕΕ, η οποία έχει δαπανήσει 3,7 δισεκατομμύρια ευρώ για την τεχνολογία και την έρευνα μετά την προσφυγική κρίση το 2015, δοκιμάζει 10 διαφορετικά συστήματα ασφαλείας για να δει εάν θα λειτουργήσουν στα σύνορα του Έβρου».

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This