Δευτέρα 2/8/2021

«Μας ζητάει φωτογραφίες με μαγιό» – Διαμαρτυρία φοιτητών στο γραφείο του καθηγητή που κατηγορείται για σεξουαλική παρενόχληση

«Ζητούσε από φοιτήτριες γυμνές φωτογραφίσεις στο εργαστήριο»

Παρέμβαση – διαμαρτυρία πραγματοποίησε ο Σύλλογος Φοιτητών ΕΜΜΕ έξω από το γραφείο καθηγητή  του Τμήματος Επικοινωνίας και ΜΜΕ του ΕΚΠΑ ο οποίος έχει καταγγελθεί για σεξουαλική παρενόχληση και εκδικητική συμπεριφορά στους σπουδαστές.

Οι φοιτητές κόλλησαν τρικάκια έξω από την πόρτα του γραφείου του σάτυρου καθηγητή και ζητούν την άμεση και οριστική απομάκρυνσή του από το Πανεπιστήμιο.

193261121 4225643530827678 6212448729731130826 n

Στη μακροσκελή ανακοίνωσή του Φοιτητικού Συλλόγου αναφέρεται μεταξύ άλλων: «Τα τελευταία δύο χρόνια πληθώρα καταγγελιών για σεξουαλική παρενόχληση και εκδικητικές συμπεριφορές προς φοιτήτριες και φοιτητές έχει ανοίξει έντονα απέναντι σε καθηγητή του Τμήματος Επικοινωνίας και ΜΜΕ του ΕΚΠΑ, με την κουβέντα να έχει ανοίξει ήδη από το 2010. Μάλιστα αφορά διδάσκοντα σε μάθημα υποχρεωτικής επιλογής και υπεύθυνο εργαστηρίου της σχολής και σεμιναρίων.

193361911 4225643044161060 7897887082586101625 n

Οι καταγγελίες αφορούν γεγονότα στα οποία ο συγκεκριμένος διδάσκων ζητούσε από τους φοιτητές επικοινωνία μέσω κοινωνικών δικτύων (όπως facebook) «για να είναι πιο άμεση» καταλήγοντας να στέλνει προσωπικά μηνύματα φτάνοντας σε σημεία σεξουαλικής παρενόχλησης, ζητούσε από φοιτήτριες γυμνές φωτογραφίσεις στο εργαστήριο, εκδικούταν και έφτανε σε σημεία λεκτικής υποτίμησης και προσωπικού υποβιβασμού απέναντι σε φοιτητές, ζητούσε ακόμα και πιστοποίηση στις εξετάσεις μέσω σέλφι και προσωπικών φωτογραφιών εκμεταλλευόμενος τη θέση του και την εξουσία που του δίνει η καθηγητική ιδιότητα απέναντι στους φοιτητές.

Ως Φοιτητικός Σύλλογος χαιρετίζουμε την απόφαση και το θάρρος των φοιτητριών να καταγγείλουν τέτοιου είδους περιστατικά ανοιχτά στους συμφοιτητές τους, σπάζοντας τον φόβο και ανοίγοντας το χορό της απάντησης, μιας απάντησης όμως η οποία απαιτεί να συνεχιστεί και να προβεί καθοριστική» ενώ καταλήγουν απαιτώντας την άμεση απομάκρυνση του καθηγητή: «Απαιτούμε την άμεση απομάκρυνση του καθηγητή από το ίδρυμα και την πλήρη παύση των οποιονδήποτε διδακτικών του καθηκόντων».

Μάθετε πρώτοι τι συμβαίνει στην Ελλάδα και τον κόσμο στο Google News του newsbreak. Ακολουθήστε το newsbreak σε Instagram, Facebook, Youtube, Viber και Twitter.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ NEWSBREAK

WEB TV

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ