Τρίτη 27/7/2021

Κόβουν τη διάθεση δωρεάν self test οι Πατρινοί φαρμακοποιοί!

Αιτία, η μη ανανέωση του συμφωνητικού με το υπουργείο Υγείας

Να σταματήσει από τις 7 Ιουνίου τη διάθεση δωρεάν self test αποφάσισε η γενική συνέλευση του Φαρμακευτικού Συλλόγου Αχαΐας, αντιδρώντας με αυτόν τον τρόπο στις κυβερνητικές αποφάσεις.

Όπως αναφέρουν σε ανακοίνωσή τους οι Πατρινοί φαρμακοποιοί, η απόφαση ελήφθη καθώς δεν ανανεώθηκε το συμφωνητικό που είχε γίνει μεταξύ του υπουργείου και του Πανελλήνιου Φαρμακευτικού Συλλόγου.

Το συμφωνητικό αυτό ανέφερε την 6η Ιουνίου ως καταληκτική ημερομηνία χορήγησης των self test από τα φαρμακεία της επικράτειας.

Οι φαρμακοποιοί της Πάτρας και της Αχαΐας, που από την αρχή είχαν πει ότι δεν θα κάνουν self test στους χώρους των καταστημάτων τους αλλά και εκτός αυτών, αποφάσισαν την παύση και της προμήθειάς τους.

«Από την αρχή, η όλη διαδικασία είχε έναν εθελοντικό χαρακτήρα και μια κατεύθυνση κοινωνικής προσφοράς από πλευράς φαρμακοποιών» τονίζει ο αντιπρόεδρος του Φαρμακευτικού Συλλόγου, Γιάννης Κατερίνης.

«Είχαμε πει αρχικά να προμηθεύουμε self test τους μαθητές, τους εκπαιδευτικούς και τους εργαζομένους στην εστίαση, όμως στην πράξη αυτή η διαδικασία διευρύνθηκε και σε άλλους τομείς. Υπάρχουν φορείς, όπως για παράδειγμα τα νοσοκομεία, ο Στρατός και άλλοι, που μπορούν να αναλάβουν από μόνοι τους αυτή τη χορήγηση. Για ποιον λόγο να μπαίνουν οι φαρμακοποιοί μπροστά;»

Πάντως, η απόφαση μη χορήγησης self test από πλευράς φαρμακείων ισχύει έως ότου τελειώσουν οι προμήθειες κάθε καταστήματος. Σύμφωνα με όσα υποστηρίζουν οι φαρμακοποιοί της Πάτρας, από την αρχή της πανδημίας έχουν λειτουργήσει σε αρκετές περιπτώσεις εθελοντικά για το κοινό καλό.

Ένα παράδειγμα είναι τα ραντεβού που κλείνουν για προγραμματισμένο εμβολιασμό σε μεγάλο αριθμό πολιτών που απευθύνονται σε αυτούς.

Μάθετε πρώτοι τι συμβαίνει στην Ελλάδα και τον κόσμο στο Google News του newsbreak. Ακολουθήστε το newsbreak σε Instagram, Facebook, Youtube, Viber και Twitter.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ NEWSBREAK

WEB TV

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ