Ο Ν. Χαρδαλιάς βράβευσε τα πληρώματα των Ιταλικών και Ισπανικών canadair

Must Read

O Γενικός Γραμματέας Πολιτικής Προστασίας, Νίκος Χαρδαλιάς, βράβευσε τα πληρώματα των αεροσκαφών αλλά και εκπροσώπους της Πολιτικής Προστασίας Ιταλίας και Ισπανίας, που συμμετείχαν στην κατάσβεση της μεγάλης πυρκαγιάς στην Εύβοια. Οι βραβεύσεις έγιναν παρουσία της ηγεσίας του Πυροσβεστικού Σώματος και εκπροσώπων της Πολεμικής Αεροπορίας και της Ευρωπαϊκής Επιτροπής.

Ο κ. Χαρδαλιάς εξέφρασε τις ευχαριστίες όλων των Ελλήνων κατά τη διάρκεια επίσημης τιμητικής εκδήλωσης για τη βράβευσή τους, που διοργάνωσε η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας στο Ενιαίο Συντονιστικό Κέντρο Επιχειρήσεων του Πυροσβεστικού Σώματος στο Χαλάνδρι.

«Η συμβολή σας αποτελεί έμπρακτη ένδειξη των κοινών ευρωπαϊκών αξιών, όπως η ευρωπαϊκή αλληλεγγύη και η προστασία της ζωής και της περιουσίας των Ευρωπαίων πολιτών», ανέφερε στον σύντομο χαιρετισμό του ο κ. Χαρδαλιάς, εκφράζοντας τον θαυμασμό του για την προσπάθεια των Ιταλών και Ισπανών πιλότων, πάνω από τη δύσκολη και επικίνδυνη πυρκαγιά της Εύβοιας.

Οι επικεφαλής των δύο αποστολών, αξιωματικοί Αμιλκάρε Πονκιέλι, για την Ιταλία, και Γκαμπριέλ Σερσενάτο Σοράντο, για την Ισπανία, ευχαρίστησαν τον κ. Χαρδαλιά για τη φιλοξενία και εξέφρασαν το θαυμασμό τους για την προσπάθεια των Ελλήνων πιλότων, αλλά κυρίως των πυροσβεστών των επίγειων δυνάμεων, τονίζοντας ότι αυτοί έδωσαν πάνω από τις δυνάμεις τους, για να περιορίσουν τη φωτιά. Επίσης, έκαναν ιδιαίτερη μνεία στην άριστη συνεργασία με τους Έλληνες συναδέλφους τους.

Χαιρετισμό απηύθυνε και ο εκπρόσωπος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Ελευθέριος Μανούσης, ο οποίος υπογράμμισε τη μεγάλη σημασία που δίνει η ΕΕ στο rescEU, το οποίο, όπως είπε, θα βοηθήσει περαιτέρω την Πολιτική Προστασία στην Ευρώπη, για την άμεση ανταπόκριση όπου χρειαστεί στο μέλλον.

O γγΠΠ @nhardalias βραβεύει τα πληρώματα αεροσκαφών Ιταλίας ?? @DPCgov

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This