Τετάρτη 4/8/2021

Αστυνομικός συμπλήρωνε… μηνιάτικο νοικιάζοντας υπηρεσιακό ασύρματο!

Οι συλληφθέντες - χρήστες του εν λόγω ασυρμάτου, πρόλαβαν και διέπραξαν τουλάχιστον τέσσερις κλοπές

Έναντι 2.000 ευρώ το μήνα «νοίκιαζε» υπηρεσιακό ασύρματο ένας αστυνομικός, ο οποίος και συνελήφθη με την κατηγορία της εμπλοκής σε υπόθεση δωροδοκίας

Παράλληλα, τρία ακόμη άτομα συνελήφθησαν από την Υπηρεσία Εσωτερικών Υποθέσεων Σωμάτων Ασφαλείας, για παράβαση της νομοθεσίας περί ασυρμάτων και δωροδοκία υπαλλήλου, με τη δικογραφία να περιλαμβάνει, επίσης, τον προαναφερθέντα αστυνομικό, καθώς και έναν ιδιώτη για τα αδικήματα της δωροληψίας υπαλλήλου, της παράβασης καθήκοντος και της κλοπής.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη, η διερεύνηση της υπόθεσης ξεκίνησε ύστερα από καταγγελίες που περιήλθαν σε γνώση της Υπηρεσίας Εσωτερικών Υποθέσεων Σωμάτων Ασφαλείας, για κατοχή και ακρόαση υπηρεσιακού ασύρματου από άγνωστα άτομα. Όπως προέκυψε από την έρευνα, ο αστυνομικός είχε παραδώσει, έναντι μηνιαίας χρηματικής αμοιβής ύψους 2.000 ευρώ, υπηρεσιακό ασύρματο στα δύο άτομα, προκειμένου να τον χρησιμοποιούν στις παράνομες δραστηριότητές τους.

Σε έρευνα που πραγματοποιήθηκε, πρωινές ώρες της Πέμπτης 3 Ιουνίου 2021, βρέθηκε ο ασύρματος σε όχημα που χρησιμοποιούσαν τα συλληφθέντα άτομα. Μάλιστα, γενετικό υλικό τους ταυτοποιήθηκε σε τέσσερις υποθέσεις κλοπών, ενώ οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στην αρμόδια εισαγγελική Αρχή και παραπέμφθηκαν σε Ανακριτή.

Μάθετε πρώτοι τι συμβαίνει στην Ελλάδα και τον κόσμο στο Google News του newsbreak. Ακολουθήστε το newsbreak σε Instagram, Facebook, Youtube, Viber και Twitter.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ NEWSBREAK

WEB TV

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ