Σάββατο 31/7/2021

Τέλος τα δωρεάν self test από 19 Ιουνίου – Σιγή από το Υπουργείο Υγείας

Τι αποφάσισε ο Πανελλήνιος Φαρμακευτικός Σύλλογος

Σταματά στις 19 Ιουνίου η δωρεάν διάθεση των self test από τα φαρμακεία, σύμφωνα με όσα ανακοίνωσε και επίσημα πριν από λίγο, ο Θανάσης Παπαθανάσης, μέλος του Δ.Σ. του Πανελλήνιου Φαρμακευτικού Συλλόγου.

Αυτό τι σημαίνει; Ότι όλοι οι εργαζόμενοι θα επωμιστούν το οικονομικό βάρος της αγοράς των αυτοδιαγνωστικών τεστ, δηλαδή θα πρέπει να πληρώνουν από την τσέπη τους από 5 έως 7 ευρώ, που κοστίζει κατά μέσο όρο το κάθε τεστ!

Σιγή από το Υπουργείο Υγείας

Κάτι που φαίνεται πως διευκολύνει την κυβέρνηση και το Υπουργείο Υγείας αφού, ενώ γίνονται όλο το τελευταίο διάστημα συζητήσεις επί των συζητήσεων, και το θέμα επί της ουσίας έχει τεθεί στο τραπέζι εδώ και καιρό, δεν έχουν πάρει θέση ώστε να εξασφαλιστούν οι πολίτες αυτής της χώρας και να μην πληρώνουν ακόμα και τα τεστ, με χρήματα που δεν έχουν!

Ο Θανάσης Παπαθανάσης ανέφερε χαρακτηριστικά:

«Ως Πανελλήνιος Φαρμακευτικός Σύλλογος πήραμε απόφαση να επεκτείνουμε το δίμηνο διανομής έως τις 19 Ιουνίου. Η συμφωνία που έχουμε κάνει είναι ότι θα καλύπτουμε την κοινωνία μέχρι τέλος του μήνα. Εμείς έχουμε τη δυνατότητα οι πλατφόρμες να είναι ανοιχτές. Σταματά η δωρεάν διάθεση των self test από τα φαρμακεία. Είναι μία απόφαση που είναι εις γνώση της πολιτείας. Η συμφωνία που υπήρχε ήταν για τους δύο μήνες. Η συμφωνία εκπνέει αυτές τις μέρες».

Σταματά η δωρεάν διάθεση στο Ηράκλειο Κρήτης

Από χθες, εξάλλου, είχε γίνει γνωστό ότι σταματά η δωρεάν διάθεση στο Ηράκλειο Κρήτης. Όπως εξήγησε ο πρόεδρος του Φαρμακευτικού Συλλόγου Ηρακλείου, Αριστοτέλης Σκουντάκης, «στα φαρμακεία έχει παρθεί απόφαση ώστε 19 Ιουνίου να σταματήσει η διάθεση των self test στους πολίτες. Λεπτομέρειες δεν έχουν γίνει γνώστες, όμως εκείνη την ημέρα σταματά η διάθεσή τους». Ο ίδιος συμπλήρωσε μάλιστα πως η συμφωνία που είχε υπογράψει ο Πανελλήνιος Φαρμακευτικός Σύλλογος με το Υπουργείο Υγείας ήταν μέχρι 6 Ιουνίου. «Κανονικά έπρεπε ήδη να έχουμε σταματήσει τη διάθεσή τους».

Σταματά η δωρεάν διάθεση και στην Πάτρα

Αλλά και στην Πάτρα, από χθες το πρωί εργαζόμενοι έσπευσαν στα φαρμακεία για να προμηθευτούν τα δωρεάν self test. Μάλιστα, όπως ανέφεραν τοπικά μέσα, τα φαρμακεία της Πάτρας, στην συντριπτική πλειοψηφία τους δεν χορηγούν μετά την απόφαση της γενικής συνέλευσης του Φαρμακευτικού Συλλόγου Αχαΐας, για μη χορήγηση δωρεάν τεστ, καθώς όπως σημείωναν οι φαρμακοποιοί έχουν αυξηθεί σημαντικά οι υποχρεώσεις τους και δεν μπορούν να ανταποκριθούν στα καθήκοντά τους.

Υπενθυμίζεται πως από χθες, Δευτέρα 7/6/2021, και καθόλη τη διάρκεια της εβδομάδας από 7/6/2021 έως 13/6/2021, οι εργαζόμενοι/ες του ιδιωτικού τομέα θα μπορούν να προμηθεύονται από τα φαρμακεία τρία δωρεάν self test, ένα για την εβδομάδα 7-14 Ιουνίου, ένα για την εβδομάδα 15-22 Ιουνίου και ένα για την εβδομάδα 23-30 Ιουνίου.

Μάθετε πρώτοι τι συμβαίνει στην Ελλάδα και τον κόσμο στο Google News του newsbreak. Ακολουθήστε το newsbreak σε Instagram, Facebook, Youtube, Viber και Twitter.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ NEWSBREAK

WEB TV

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ