Ελλάδα: Δεύτερη στον κόσμο σε γαλάζιες σημαίες

Για ακόμα μια χρονιά ψηλά η χώρα μας

Must Read

Τη δεύτερη θέση ανάμεσα σε 47 χώρες κατέλαβε η Ελλάδα στο πρόγραμμα “Γαλάζια Σημαία” για το 2019, καθώς 515 ελληνικές ακτές, 15 μαρίνες και 4 σκάφη αειφόρου τουρισμού κέρδισαν φέτος το διεθνές βραβείο ποιότητας.

Πρώτη στην Ελλάδα αναδείχθηκε φέτος, με 92 σημαίες, η Περιφερειακή Ενότητα Χαλκιδικής, την ίδια στιγμή που η Διεθνής Επιτροπή βράβευσε φέτος 3.797 ακτές, 695 μαρίνες και 67 σκάφη αειφόρου τουρισμού σε όλο τον κόσμο. Τονίζεται ότι μεταξύ των βραβευθέντων ακτών, περιλαμβάνονται η Ακτή Βουλιαγμένης, η Ακτή Κάμπινγκ Φαναρίου Κομοτηνής και η Μαρίνα Αλίμου της Εταιρείας Ακινήτων Δημοσίου (ΕΤΑΔ).

Πολύ αυστηρά τα κριτήρια για τη βράβευση

Όπως αναφέρει η Ελληνική Εταιρία Προστασίας της Φύσης (ΕΕΠΦ), Εθνικός Χειριστής του Διεθνούς Προγράμματος “Γαλάζια Σημαία” στη χώρα μας, η “Γαλάζια Σημαία” αποτελεί το πλέον αναγνωρίσιμο και διαδεδομένο διεθνώς οικολογικό σύμβολο ποιότητας στον κόσμο.

Απονέμεται από το 1987, σε ακτές και μαρίνες, οι οποίες πληρούν τις αυστηρές προϋποθέσεις βράβευσης. Απαραίτητη προϋπόθεση για τη βράβευση μίας ακτής με τη “Γαλάζια Σημαία”, είναι η ποιότητα υδάτων σε αυτήν να είναι “Εξαιρετική”. Καμία άλλη διαβάθμιση της ποιότητας, ακόμα και “Καλή”, δεν είναι αποδεκτή από το Πρόγραμμα. Η βράβευση έχει διάρκεια ενός έτους.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This