Άθλια παραδοχή Σαρηγιάννη: «Έχω πει ψέματα για τα κρούσματα για να μην σπείρω πανικό»

Τι είπε για τη σχέση του με τον Κυριάκο Μητσοτάκη

Must Read

Δεν ήταν μία απλή κυνική ομολογία η σημερινή αποκάλυψη του καθηγητή Περιβαλλοντικής Μηχανικής του ΑΠΘ, Δημοσθένη Σαρηγιάννη. Είναι η απτή απόδειξη και επιβεβαίωση όσων μιλούσαν για «ψεύτικο αριθμό κρουσμάτων», και κάποιοι έσπευδαν να τούς χαρακτηρίσουν ως «συνωμοσιολόγους ή παρανοϊκούς»!

Ο Σαρηγιάννης επιβεβαίωσε τους… «συνωμοσιολόγους»!

«Έχω πει και ψέματα ώστε να μην τρομοκρατηθεί ο κόσμος. Είχα υπολογίσει ότι θα φτάσουμε τα 25.000 κρούσματα την ημέρα, αλλά είχα πει ότι θα φτάσουμε έως τα 5.000, γιατί ο στόχος μου δεν είναι να σπέρνω πανικό. Ο σκοπός είναι να ενημερώσω τους αρμόδιους για να πάρουμε μέτρα νωρίτερα» είπε ο κ. Σαρηγιάννης.

Σύμφωνα με τον κ. Σαρηγιάννη η άβολη στιγμή ήταν «τέλη Σεπτεμβρίου με αρχές Οκτωβρίου που συζητούσαμε για το 2ο κύμα. Εκεί αν δεν λαμβάναμε μέτρα θα είχαμε φτάσει σε πολλές χιλιάδες κρούσματα», είπε ο καθηγητής Περιβαλλοντικής Μηχανικής του ΑΠΘ, Δημοσθένης Σαρηγιάννης, αιτιολογώντας ότι το έκανε για να μην σπείρει τον πανικό.

Αυτή είναι η σχέση του με τον Κυριάκο Μητσοτάκη

Ο κ. Σαρηγιάννης διατηρεί, όπως είπε, προσωπική επικοινωνία με τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη, με τον οποίο γνωρίζονται από την Αμερική. «Είμαστε γνωστοί με τον Κυριάκο. Ήτανε στο Stanford και έκανε master όταν ήμουν στο Berkeley. Είναι δύο χρόνια πιο μικρός από μένα. Ήμασταν στον ίδιο σύλλογο ελληνοαμερικανικών επιστημόνων της Καλιφόρνιας. Υπάρχει αμοιβαία εκτίμηση» είπε και τόνισε ποιες στιγμές τον συμβουλεύεται ο πρωθυπουργός.

«Νοέμβριο αν υπάρξει το τέταρτο κύμα»

Ο κ. Σαρηγιάννης προέβλεψε ότι αν υπάρξει τέταρτο κύμα αυτό θα είναι στα μέσα Νοεμβρίου με την κορύφωσή του στα τέλη του ίδιου μήνα και θα τελειώσει σχετικά νωρίς.

«Υπάρχει βέβαια επιστημονική αβεβαιότητα για το αν θα υπάρξουν στελέχη του ιού που θα ξεπερνούν την ανοσία. Αν μείνουμε στα στελέχη που ξέρουμε ή παρόμοια, το πλάτος της καμπύλης κορύφωσης θα είναι πιο στενό τον Νοέμβριο. Δηλαδή, θα κολλήσουν λιγότεροι λόγω φυσικής ανοσίας και των εμβολιασμών» ανέφερε ο καθηγητής.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This