Παρασκευή 18/6/2021

Πορεία στη Θεσσαλονίκη: Αντιδρούν για την αστυνομική παρουσία έξω από το ΑΠΘ

Στέλνουν μήνυμα ότι δεν θα επιτρέψουν στις αστυνομικές δυνάμεις να στρατοπαιδεύσουν στο ΑΠΘ

Κλειστό το κέντρο της Θεσσαλονίκης λόγω πορείας φοιτητικών συλλόγων που αντιδρούν στην αστυνομική παρουσία περιμετρικά του ΑΠΘ, λόγω των κορωνοπάρτι που διοργανώνονται μέσα στο πανεπιστήμιο.

Η συγκέντρωση ξεκίνησε από την πλατεία Αγίας Σοφίας και έχει κατεύθυνση το ΑΠΘ.

Όπως αναφέρουν στο σημερινό τους κάλεσμα:

«Καταγγέλλουμε την επιχείρηση περικύκλωσης του ΑΠΘ από αστυνομικές δυνάμεις. Με αφορμή ενέργειες που δεν έχουν καμία σχέση με το φοιτητικό κίνημα, η κυβέρνηση ύπουλα προσπαθεί να νομιμοποιήσει την παρουσία των δυνάμεων καταστολής μέσα στο πανεπιστημιακό χώρο.

Με πρόσχημα πλέον την προστασία της δημόσιας υγείας, η κυβέρνηση και οι πρυτανικές αρχές που απέρριψαν όλο αυτό το διάστημα κάθε πρόταση των φοιτητικών συλλόγων για επιστροφή στις σχολές με όλα τα μέτρα προστασίας, για διασφάλιση των μέτρων υγιεινής στις φοιτητικές εστίες κτλπ, προχωρά στην εφαρμογή κάθε πτυχής του νόμου ΚεραμέωςΧρυσοχοΐδη.

Όπως και το προηγούμενο διάστημα έτσι και τώρα οι φοιτητικοί σύλλογοι ξεκαθαρίζουν πως δεν θα επιτρέψουν τις αστυνομικές δυνάμεις να στρατοπαιδεύσουν στο ΑΠΘ, πως θα υπερασπιστούν στην πράξη το άσυλο και θα διασφαλίσουν πως το πανεπιστήμιο ανήκει στους φοιτητές, στους καθηγητές και στις ανάγκες τους και όχι στις δυνάμεις καταστολής και στα αντιδραστικά σχέδια της κυβέρνησης».

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ NEWSBREAK

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ